Finn beste Topplån – Søk nå!

Topplån for unge

Topplån med kausjonist

Alternativer til topplån

Eks: Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.

Sammenlign lånetilbud fra 8 banker

Fyller du ut skjemaet hos oss vil søknaden bli sendt ut til 8 banker gjennom TjenesteTorget som finansagent. Så fort alle bankene har vurdert søknaden din, tar vi kontaktet med deg for å presentere de beste lånetilbudene.

Forbrukslån BB Bank ASA
Forbrukslån Ikano Bank
Forbrukslån Monobank
Forbrukslån Svea Finans
Fobrukslån Instabank
Fobrukslån Ya Bank
Forbrukslån Santander Consumer Bank
Forbrukslån BN Bank

Slik kan du søke om forbrukslån

Send inn 1 søknad

Du fyller ut ett skjema og har da muligheten til å søke på lån fra flere banker samtidig – helt uforpliktende

i

Sammenlign tilbud

Etter søknaden er behandlet vil du raskt motta flere lånetilbud som du kan vurdere – se etter det billigste lånet

Velg beste lån

Etter du har valgt lån, signerer du låneavtalen og får pengene utbetalt på kontonummeret du har oppgitt i lånesøknaden

Vi hjelper deg med å innhente flere lånetilbud, slik at du billigst mulig topplån

Hva er et topplån?

Slik det er i dag kreves det at du stiller med minst 15 % av den totale kjøpesummen når man skal kjøpe bolig. Det vil si at man kan låne opptil 85 % av summen man skal kjøpe for.

Kort oppsummert er topplån et lån hvor belåningsgraden er større enn 75 % av boligen, og topplånet har ofte en høyere rente enn boliglånet. Det er ikke nødvendigvis et gunstig lån, men kan hjelpe folk inn på boligmarkedet.

Hva er topplån for unge?

En del av de som vil få den samme renten opptil 85 % av boligens verdi, er de som er fra 18 år og opptil 34 år. Noen få banker strekker seg helt opp til 36 år.

Dette er også kjent som BLU (boliglån for unge) og Boliglån Ung, alt etter hva banken selv kaller det.

Er man to sammen om lånet, er det alderen til den yngste låntakeren som gjelder.

Søk om topplån fra flere banker
Samle alle dine dyre kredittkort lån til ett forbrukslån.

Visste du at et topplån kan hjelpe unge mennesker med å oppnå boligdrømmen?

Hva er topplån?

Mange klør etter å kjøpe egen bolig. Slik det er i dag kreves det at du stiller med minst 15 % av den totale kjøpesummen når man skal kjøpe bolig. Det vil si at man kan låne opptil 85 % av summen man skal kjøpe for.

De beste rentene får man når man låner opptil 75 % av boligen, og alt over dette er et såkalt topplån. Selv om det er ikke tilfellet at alle bankene gir dårligere rente over dette.

Det vil også bli vurdert ut fra hvor mye gjeld, inntekt og eventuelt annet. Så det handler om hvor stor risiko banken tar ved å låne ut penger til deg.

Så kort oppsummert er topplån et lån hvor belåningsgraden er større enn 75 % av boligen, og har ofte en høyere rente enn boliglånet. Det er ikke nødvendigvis et gunstig lån å ha, men kan hjelpe folk inn på boligmarkedet.

Hvordan fungerer et topplån?

Siden et topplån ofte har høyere rente vil det være lurt å betale ned dette først. Ettersom det sjeldent gis avdragsfrihet på slike lån, men man kan be om det på et ordinært boliglån.

De to lånene vil som oftest bli delt inn i to individuelle lån med hver sin rente.

Etter hvert som du betaler avdragene på lånet, blir belåningsgraden lavere. Hvor mye du betaler i renter og gebyrer regnes fra hvor mye lån du har til enhver tid.

Dersom du har penger til overs kan det lønne seg å bruke dem til å betale ekstra på lån, med mindre du har høyere rente på sparekonto, eksempelvis BSU (boligsparing for ungdom). Det er anbefalt å ha en buffer før dette.

Hvis boligen stiger i verdi vil belåningsgraden til å synke. Ordner du ny verdivurdering, kan du prøve å få bedre betingelser i banken du har lånt fra. For eksempel kan topplån omgjøres til boliglån.

Hva er topplån for unge?

En del av de som vil få den samme renten opptil 85 % av boligens verdi, er de som er fra 18 år og opptil 34 år. Noen få steder er det opp til 36 år.

Dette er også kjent som BLU (boliglån for unge) og Boliglån Ung, alt etter hva banken har valgt å kalle det.

Er man to, er det alderen til den yngste låntakeren som gjelder.

For de under 34 år finnes også BSU (boligsparing for unge), som gir bankens beste rente. I tillegg får man skattelette på inntil 5000 kroner i året når man setter inn penger.

Det er lurt å starte tidlig med boligsparing, ettersom høye boligpriser enkelte steder vil kreve mer i egenkapital av deg.

Topplån med kausjonist

Det finnes en mulighet hvor det er mulig å stille med kausjonist. Da er det en tredjepart, ofte familiemedlem, som stiller som garantist for hele eller deler av lånet. Enten med pant i fast eiendom eller ikke.

Hvis det skal være med pant i fast eiendom, må boliglånet til vedkommende være såpass betalt ned at det er rom for å stille sikkerhet til et annet lån enn dens eget.

Dette er et stort ansvar for noen å pådra seg, for hvis lånet blir misligholdt, kan det være de som ender opp med å betale for det.

Derfor bør du ikke misbruke en slik tillit, og prøve å betale ned den delen av lånet de er garantist for først.

Har du noe som helst mistanke om at du ikke kommer til å ha nok til å betjene lånet, kan det gi økonomiske problemer for kausjonisten. Vær ærlig, kanskje er det lurt å spare først?

Når belåningsgraden går under 85 % kan kausjonist løses ut.

Alternativer til topplån

Siden topplån ofte er dyrere gjelder det å skaffe så mye egenkapital som mulig.

Har du kommet sent i gang med sparingen kan det være vanskelig, men har du for eksempel mulighet til å droppe ferier og bruke feriepenger, eller bo hjemme hos foreldrene dine mens du jobber og sparer kan det være en god løsning.

Hvis muligheten er der, kan det være lurt å spørre foreldre eller annen familie om et lån, men da er det viktig å sette seg inn i hvilke konsekvenser det får for skatten til dere begge.

Forskudd på arv kan også være noe å sjekke ut. Det har blitt lettere etter arveavgiften ble fjernet. Dette er så klart avhengig av hvor mye du skal låne, og om foreldrene dine har nok. Det er dessverre ikke alle forunt.

I noen få tilfeller, ofte for yngre i etableringsfasen, kan banken velge å låne ut mer enn 85 %. Dette er gitt at du har lite gjeld fra før, og en sikker jobb med god inntekt.

Skaff deg oversikt

Uansett hva du velger å gjøre så gjelder det å finne det beste og billigste. Hvilken rente man får på topplån er forskjellig fra bank til bank. DNB har sin rente og Sparebank 1 har sin. Her gjelder det å få oversikt før du velger.

Du kan enten søke med en sammenligningstjeneste for boliglån, eller gjøre det selv. Det er ikke noe i veien for å gjøre det på egenhånd, men det tar noe lenger tid.

Sammenligner du, så sender du kun én søknad og får lånetilbud fra flere banker. Da kan du se hvilke lån som er billigst og best. Det kan være overraskende mye å spare fra bank til bank.

Det kan være lurt å gjøre om du allerede har boliglån også, da får du sjekket om noen tilbyr lavere rente på boliglån enn det du har. Å sammenligne er uforpliktende og gratis, og du kan spare noen tusen i året på det.