Sms lån eller forbrukslån? 

Sms lån er ofte smålån med høy rente.

Vi hjelper deg med å innhente flere lånetilbud, 

slik at du får det billigste alternativet. 

Eks: Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.

Sammenlign lånetilbud fra 8 banker

Fyller du ut skjemaet hos oss vil søknaden bli sendt ut til 8 banker gjennom TjenesteTorget som finansagent. Så fort alle bankene har vurdert søknaden din, tar vi kontaktet med deg for å presentere de beste lånetilbudene.

Forbrukslån BB Bank ASA
Forbrukslån Ikano Bank
Forbrukslån Monobank
Forbrukslån Svea Finans
Fobrukslån Instabank
Fobrukslån Ya Bank
Forbrukslån Santander Consumer Bank
Forbrukslån BN Bank

Slik kan du søke om lån

Send inn 1 søknad

Du fyller ut ett skjema og har da muligheten til å søke på smålån fra flere banker samtidig – helt uforpliktende

i

Sammenlign tilbud

Etter søknaden er behandlet vil du raskt motta flere lånetilbud som du kan vurdere – se etter det billigste smålånet

Velg beste lån

Etter du har valgt lån, signerer du låneavtalen og får pengene utbetalt på kontonummeret du har oppgitt i lånesøknaden

Har du mange dyre smslån? Da kan det være lurt å refinansiere til ett større lån

Hva er smslån?

Sms lån er et lån uten sikkerhet hvor man skal kunne sende en sms med ett kodeord og får pengene neste umiddelbart på kontoen din. Dette kan virke fristene for mange, men det er viktig å vite at dette type lån vil koste mye. Renten ligger gjerne på 200-300% og har en kort nedbetaling. Dersom du velger dette kan det koste deg mye mer enn hva det er verdt. 

Forbrukslån eller sms lån?

 Før du velger å ta opp ett lån er det lurt å undersøke hvilke lån det er på markedet og hva de forskjellige koster. Et forbrukslån vil ha en bedre rente og lengre nedbetalingstid enn et smslån. Har du mulighet til å søke om et forbrukslån i stedet for et sms lån, vil dette være et billigere alternativ. 

  Unngå dyre smslån, refinansier og spar penger.
  Har du kredittkort gjeld? Da kan det lønne seg å samle de til ett forbrukslån

  Det kommer stadig nye låneformer på markedet. Disse reklamerer ofte for lån på dagen. Men er det verdt det?

  SMS lån

  Flere og flere viktige oppgaver tilfaller mobiltelefonen. Enten det dreier seg om å svare på presserende e-poster, organisere en hektisk tilværelse eller betale regninger. Så spiller telefonen en stadig mer avgjørende rolle i de flestes hverdag. Vi har allerede kunnet overføre penger til hverandre en stund nå uten å involvere kodebrikker eller andre hjelpemidler enn telefonen. Løsninger for mobilbetaling er under utvikling i flere dagligvarekjeder og truer med å gjøre både bankkort og kontanter avleggs. Det er bare et spørsmål om tid før neste funksjon integreres i mobilen og gjør noe annet overflødig.

  Et av de siste eksemplene på dette er SMS lån. Det har riktignok ikke overflødiggjort noe som helst ennå. Men stiller likevel med sin korte behandlingstid og enestående tilgjengelighet som en åpenbar konkurrent. Både til det tradisjonelle forbrukslånet og kredittkortet. Men nøyaktig hva det er, og hvor gunstige er egentlig slike lån for deg som lånetaker?

  SMS lån på dagen

  Denne finansieringen er ikke spesielt utbredt i Norge ennå, men tilbys av stadig flere långivere. Det som skiller dette fra andre lån, er først og fremst hvor raskt du kan få det innvilget. Lån blir derfor ofte framstilt som lånet for deg som står i butikken og bare ha dette. Eller et hint i dag selv om du egentlig ikke har råd til det før i morgen. Slik fungerer det faktisk i mange land. I Sverige kan du for eksempel få pengene utbetalt på minuttet. Noe som skyldes at aktørene utsteder lånet uten kredittsjekk i forkant.

  I Norge forholder det seg derimot ganske annerledes. Her får du i beste fall pengene etter én virkedag. Og da kun hvis ingen informasjon om misligholdte lån eller inkassosaker dukker opp under kredittvurderingen. Du vil med andre ord ikke kunne få SMS lån med betalingsanmerkning.

  Et annet moment som gjør raske lån forlokkende. Er at det i motsetning til tradisjonelle forbrukslån lar deg låne penger i helgene. Et kredittkort vil naturligvis også kunne benyttes i helgene. Men skulle du ikke ha et fra før og plutselig en helg bestemme deg for å skaffe deg et. Vil det ikke kunne innvilges før til uka.

  Lånebeløp, gebyrer og løpetid

  Det er de forholdsvis små lånebeløpene som gjør behandlingstiden ved lånet så kort. Et SMS-lån ligger ofte et sted mellom 5 000 og 20 000 kroner. Men enkelte långivere tilbyr lånesummer helt ned mot 1 000 kroner. Andre igjen setter taket så høyt som 50 000 kroner.

  De små lånebeløpene fører ikke bare til at behandlingstiden, men også løpetiden på slike lån er kort. Selv om enkelte aktører skilter med nedbetalingstider på 72 måneder, vil de fleste SMS lån ha en løpetid på 12 måneder.

  Sammenlignet med tradisjonelle forbrukslån og andre større lån er nedbetalingstiden på slikt lån med andre ord svært lav. Noe som er viktig å ha i bakhodet hvis du vurderer å ta opp et raske lån. For skulle du av en eller annen grunn ikke klare å betale ned lånet innen løpetiden er omme. Vil strafferentene slå inn og kunne gjøre det hele til en svært dyr affære.

  Å utstede lån på så kort tid med så pass få krav til låntakeren, medfører en åpenbar risiko for banken. Kombinér det med foreløpig lite konkurranse blant tilbyderne av SMS-lån, og du får skyhøye renter. Renten på lånet er i enkelte tilfeller tresifret. Så her gjelder det å betale tilbake så fort som overhodet mulig. Høye oppstartsgebyrer er en av grunnene til at den effektive renten på mange SMS lån ligger så høyt som den gjør. Akkurat det er en utgift du ikke kommer utenom samme hvor fort du betaler ned lånet ditt.

  Forbrukslån og kredittkort

  De to mest åpenbare alternativene til SMS lån er det tradisjonelle forbrukslånet og kredittkortet. La oss ta en titt på hvordan dette lånet står seg mot disse.

  Et tradisjonelt forbrukslån medfører riktignok høye renter sammenlignet med for eksempel et boliglån. Men blekner likevel ved siden av de fleste SMS-lån. Oppstarts- og termingebyret kan ofte være ganske like i seg selv. Men ser man på hvor høye gebyrene er i forhold til lånesummen. Forstår man fort hvorfor den effektive renten på slike lån blir så høy som den er. Alt i alt må du regne med at SMS lånet vil være forholdsvist dyrt sammenlignet med et tradisjonelt forbrukslån.

  Kredittkort kan kanskje ikke utstedes på dagen eller i helger som vi var inne på ovenfor. Men når du først har det. Må det kunne sies å tilby minst like lett tilgjengelige penger som det et SMS-lån kan. Tar man i tillegg med i beregningen at kredittkort ofte kommer med en del rentefrie dager. Så kan det fort være mange penger å spare ved bruk av kredittkort framfor SMS lån.

  Skal bruk av kredittkort lønne seg, må man imidlertid sørge for å sette seg inn i vilkårene. Hvor mange rentefrie dager det er snakk om og ved hvilket bruk rentefritaket gjelder. Som en tommelfingerregel bør man for eksempel kun bruke kredittkort ved varekjøp og ikke kontantuttak i minibank.

  Skal – skal ikke?

  Vi har sett at SMS lån tillater deg å låne penger på kort tid og med forholdsvis få begrensninger. Vi har også sett at disse fordelene fører med seg visse ulemper, som kort nedbetalingstid og høye renter og gebyrer. Svaret på spørsmålet om man bør eller ikke bør ta opp et slikt lån, koker altså ned til det kjedelige: Det kommer an på. Har man en stabil og forutsigbar økonomi, som tilnærmet garantert tillater en å betale tilbake lånebeløpet innen en måned? Da kan SMS lån i enkelte tilfeller være et alternativ om du skulle oppleve et akutt behov for penger.

  Når det er sagt, så vil det i de aller fleste tilfeller finnes gunstigere muligheter tilgjengelig. Både tradisjonelle forbrukslån og kredittkort vil ved riktig bruk være blant disse.