Samlelån – Unngå mange dyre smålån

Få lån fra 10.000 til 500.000

Få nedbetalingstid fra 1 til 15 år

Nominell rente fra 5,95%

Til refinansiering av gjeld eller nytt lån

Eks: Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.

Sammenlign lånetilbud fra 8 banker

Fyller du ut skjemaet hos oss vil søknaden bli sendt ut til 8 banker gjennom TjenesteTorget som finansagent. Så fort alle bankene har vurdert søknaden din, tar vi kontaktet med deg for å presentere de beste lånetilbudene.

Forbrukslån BB Bank ASA
Forbrukslån Ikano Bank
Forbrukslån Monobank
Forbrukslån Svea Finans
Fobrukslån Instabank
Fobrukslån Ya Bank
Forbrukslån Santander Consumer Bank
Forbrukslån BN Bank

Slik kan du søke om forbrukslån

Send inn 1 søknad

Du fyller ut ett skjema og har da muligheten til å søke på lån fra flere banker samtidig – helt uforpliktende

i

Sammenlign tilbud

Etter søknaden er behandlet vil du raskt motta flere lånetilbud som du kan vurdere – se etter det billigste lånet

Velg beste lån

Etter du har valgt lån, signerer du låneavtalen og får pengene utbetalt på kontonummeret du har oppgitt i lånesøknaden

Har du mange smålån? Da kan det være lurt å samlelån til ett større for å spare penger

Unngå mange dyre smålån

Noen ganger dukker det opp regninger du ikke kunne forutse, eller kanskje du rett og slett skal på reise eller kjøpe noe nytt. Da er det fort gjort at man tar opp flere lån. På grunn av størrelsen tenker man at det ikke er så dyrt. Men det som mange ikke vet er at renten er mye høyere og totalt vil du betale mye mer for lånet enn hvis du hadde tatt opp ett stort forbrukslån. 

Samlelån – få bedre rente

For å få den beste renten på lånet ditt bør du unngå smålån. Disse har ofte en høyere rente enn et stort lån. Bli kvitt den høye renten ved å få tilbud fra flere banker. Da kan du enkelt og greit sammenligne alle tilbud og deretter velge det beste. Penger spart er penger tjent.   

Unngå dyre smålån, refinansier og spar penger ved å samlelån.
Har du kredittkort gjeld? Da kan det lønne seg å samlelån til ett større forbrukslån

Visste du at man kan spare mye på å samle mange dyre smålån til ett større lån og få en bedre rente?

Samlelån

Samlelån kan være en svært besparende løsning for den som sitter på dyre smålån, kredittkortgjeld og en handlekonto eller to. Ved å samle alle lån et sted vil du ikke bare kunne unngå de verste rentene. Du vil i tillegg gå klar av uheldige opphopninger av gebyrer og andre utgifter.

Vi skal i det følgende se nærmere på hvilke konsekvenser det å ha mange smålån kan ha for økonomien din. Deretter skal vi sammenligne disse punkt for punkt med den alternative økonomiske virkeligheten et samlelån kan utgjøre. Avslutningsvis vil vi drøfte noen forslag til hvordan man kan gå fram – både før og etter en eventuell refinansiering.

Dårlig oversikt

God oversikt er alfa og omega når det kommer til personlig økonomi. En ting er at det vil hindre deg fra å bruke penger over evne. En annen er at det minsker sjansen for mislighold og i sin tur betalingsanmerkninger og svartelisting.

Skal man forholde seg til mange långivere på samme tid, mister man lett oversikten. Å forbedre oversikten over økonomien sin, kan derfor være det første argumentet for å samle all gjeld til ett lån.

Høye renter og gebyrer

En god tommelfingerregel er at jo mindre et lån er, dess høyere blir som regel renten. Det gjelder alt fra kredittkortgjeld til tradisjonelt forbrukslån og såkalt SMS-lån. Ut fra dette kan vi slutte at en bråte smålån ganske sikkert vil gi deg dårligere rentebetingelser enn et samlelån.

For å illustrere det med et svært forenklet eksempel: Se for deg at du til sammen har fem ulike smålån og kredittkort med en samlet gjeld på 50 000. Du betaler selvsagt renter på alle sammen, og rentene ligger gjennomsnittlig på 19%. Det vil si at hele 9 500 kroner går med til bare renter årlig. Hadde du derimot refinansiert gjelden din til et samlet lån med 12% rente, ville du spart 3 500 kroner årlig.

Et annet moment som vi så vidt har vært innom, er gebyrer og ymse utgifter. Hver for seg dreier det seg kanskje ikke om de helt store summene. Men samlet sett, og over tid, sier det seg selv at det vil være lønnsomt å betale gebyrer og utgifter på ett lån framfor flere.

To former for refinansiering

Totalsett finnes det grovt sett to muligheter hvis du er ute etter å samle gjelden din på ett sted. Det ene er refinansiering med sikkerhet, og da gjerne i bolig, og det andre er uten sikkerhet. Det første alternativet vil gi deg de avgjort gunstigste vilkårene. Med andre ord vil det blant annet si at du kan få innvilget høyere lån med lavere renter og lengre nedbetalingstid.

Selv om et refinansieringslån uten sikkerhet vil komme med langt flere begrensninger, kan det være verdt å vurdere. Det er nemlig ikke usannsynlig at det fremdeles vil være mye penger å spare på å samle gjelden din. For ikke å nevne dette med oversiktlighet igjen.

Nedbetaling er første prioritet

Som vi har sett, kan man spare en del penger og skaffe seg langt bedre oversikt ved å samle dyre lån. Men også etter at refinansieringen er utført, er det en ting som kan være lurt å ha i bakhodet. Pengene man sparer på en eventuell refinansiering, burde nemlig først og fremst gå til nedbetaling av lånet. Ellers vil man ikke få så mye igjen for refinansieringen som man hadde kunnet.