Leter du etter pantelån – Søk nå!

Få lån fra 10.000 til 500.000

Få nedbetalingstid fra 1 til 15 år

Nominell rente fra 5,95%

Til refinansiering av gjeld eller nytt lån

Eks: Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.

Sammenlign lånetilbud fra 8 banker

Fyller du ut skjemaet hos oss vil søknaden bli sendt ut til 8 banker gjennom TjenesteTorget som finansagent. Så fort alle bankene har vurdert søknaden din, tar vi kontaktet med deg for å presentere de beste lånetilbudene.

Forbrukslån BB Bank ASA
Forbrukslån Ikano Bank
Forbrukslån Monobank
Forbrukslån Svea Finans
Fobrukslån Instabank
Fobrukslån Ya Bank
Forbrukslån Santander Consumer Bank
Forbrukslån BN Bank

Slik finner du beste forbrukslån med 3 enkle steg!

Send inn 1 søknad

Du fyller ut ett skjema og har da muligheten til å søke på lån fra flere banker samtidig – helt uforpliktende

i

Sammenlign tilbud

Etter søknaden er behandlet vil du raskt motta flere lånetilbud som du kan vurdere – se etter det billigste lånet

Velg beste lån

Etter du har valgt lån, signerer du låneavtalen og får pengene utbetalt på kontonummeret du har oppgitt i lånesøknaden

Pantelån er ofte dyre lån. Trenger du å refinansiere kan du få tilbud fra flere banker slik at du får det billigste lånet.

Hva er renten på pantelån?

Renten på et slikt lån vil variere, men ofte kan det høres gunstigere ut en hva det er. Lånegiverne opererer ofte med høye etableringskostnader og lavere rente. Så lånet virker kanskje billig. Men i realiteten er den effektive renten mye høyere enn hva man skulle tro. Det kan derfor være lurt å innhente tilbud på flere lån for å sjekke hva som lønner seg.  

Forbrukslån vs Pantelån

Mange lurer ofte på hva som lønner seg av forbrukslån eller pantelån. Dette er det ikke noe fasitsvar på. Kostnadene på de ulike lånene varierer stort, så for å finne det billigste lånet bør du innhente tilbud fra flere. Ved å benytte deg av vår tjeneste kan du enkelt motta flere tilbud og sammenligne de etterpå. På denne måten finner du det billigste lånet, uten å bruke for mye tid.  

Ønsker du et pantelån? Det kan fort bli dyrt. Søk heller om tilbud fra flere banker slik at du får den laveste renten.
Har du mye kredittkort gjeld? Da er ikke pantelån løsningen. Søk heller om refinansiering fra flere banker.

Visste du at man kan spare mye på å innhente tilbud fra flere? Da kan du enkelt sammenligne og velge det billigste. 

Hva er pantelån?

Før i tiden kalte man det gjerne “å gå til onkel”. Det var ikke noe man snakket for høyt eller for villig om. Derfor lå kontorene ofte slik til at man benyttet samme inngang som tannlegen, barbereren eller andre respektable geskjefter. På den måten var det ikke for åpenbart at man la turen innom “onkel”. Til tross for sitt en gang så dårlige omdømme, er pantelån i dag en seriøs virksomhet. Og dessuten en av de eldste dokumenterte måtene å låne penger på.

Det er ikke mange igjen av dem, men skulle økonomien bli trang, kan du fremdeles oppsøke en pantelåner. Konseptet er enkelt: Du møter opp hos låneren med en verdigjenstand. Gjenstanden vurderes og en verditakst med grunnlag i markedsverdien blir satt. Deretter får du med deg en pengesum på omkring 10-15 prosent av gjenstandens antatte verdi. Mens den pantsatte gjenstanden blir værende igjen til du betaler tilbake lånet.

Pantelåner i Norge

Norges eneste pantelåner er å finne i Oslo, nærmere bestemt Prinsens gate 12. Virksomheten går under navnet “Lånekontoret”. Nærer du fremdeles en mistanke om at dette er noen lyssky greier, kan det hjelpe å høre at Lånekontoret er eid av Nordea. Det er dessuten underlagt Finanstilsynet og skattemyndighetene. Videre samarbeider de med politiet, slik at de er sikre på at de ikke omsetter tyvegods. Det er nemlig slik at hvis du ikke klarer å tilbakebetale lånet, så havner den pantsatte gjenstanden på auksjon.

Før i tiden ble alt mulig pantsatt. I dag følger man imidlertid et prinsipp om at gjenstanden må være av varig verdi. Det har ført til at det meste som pantsettes, er av edelt metall, og da aller helst gull. Når det er sagt, er det heller ikke uvanlig å pantsette for eksempel kunst- og husflidsgjenstander. At det har varig verdi, er som sagt det eneste avgjørende kriteriet.

Fordeler med slike lån

Som med andre typer lån, er det også fordeler og ulemper med pantelånet. Noen av de mest innlysende fordelene har med tilgjengelighet å gjøre. For dette type lån er ikke bare en måte å få et raskt lån på. Det er også en måte å få lån på overhodet når ingen andre former for lån er tilgjengelige.

Har du for eksempel betalingsanmerkninger, vil det i utgangspunktet være vanskelig å få lån. Står du i tillegg uten eiendom å stille sikkerhet i, kan det være tilnærmet umulig. Da kan et slik finansiering være løsningen som får deg ut av kattepina. Eiendelen du pantsetter, er nemlig alt du trenger i form av sikkerhet. Det betyr videre at man i motsetning til mindre forbrukslån ikke risikerer betalingsanmerkninger og svartelisting hvis man misligholder lånet. Den pantsatte gjenstanden vil riktignok bli solgt på auksjon. Men ingenting vil forfølge deg og legge hinder i veien for fremtidige lån.

Ulemper med pantelån

Pantelån er dyre lån. Etableringsgebyret ligger et sted mellom 30 og 300 kroner, alt ettersom hvor mye du låner. Og selv om tre prosent månedlig rente kan høres forholdsvis rimelig, utgjør det en årlig rente på 36 prosent. Noe som er en svært høy rentesats uansett hvordan du vrir og vender på det.

I motsetning til for eksempel kredittkortlån, har du heller ingen rentefri periode når du tar et pantelån. Rentene løper fra første stund av. Så selv om du betaler tilbake gjelden din fort, kan det bli kostbart. Dessuten må man betale nye gebyrer hver gang man vil forlenge løpetiden på fire måneder.

Oppsummert

Trass i sitt en gang så dårlige rykte er det ikke nødvendigvis noe tvilsomt ved pantelånet. I Norge har vi kun ett lånerkontor. Det ligger i Oslo og er eid av Nordea. Her kan du låne mindre summer mot sikkerhet i gjenstander av varig verdi, uten å risikere å bli en gjeldsslave. Det er imidlertid høye rentesatser og oppstartsgebyrer på slike lån. Så hvis man har andre valgmuligheter, anbefales denne finansieringen kun som siste utvei.