Sammenlign mikrolån fra flere banker!

Få lån fra 1.000 til 50.000

Sammenlign flere lån

slik at du finner det billigste lånet!

 

Eks: Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.

Sammenlign lånetilbud fra 8 banker

Fyller du ut skjemaet hos oss vil søknaden bli sendt ut til 8 banker gjennom TjenesteTorget som finansagent. Så fort alle bankene har vurdert søknaden din, tar vi kontaktet med deg for å presentere de beste lånetilbudene.

Forbrukslån BB Bank ASA
Forbrukslån Ikano Bank
Forbrukslån Monobank
Forbrukslån Svea Finans
Fobrukslån Instabank
Fobrukslån Ya Bank
Forbrukslån Santander Consumer Bank
Forbrukslån BN Bank

Slik kan du søke om mikrolån

Send inn 1 søknad

Du fyller ut ett skjema og har da muligheten til å søke på lån fra flere banker samtidig – helt uforpliktende

i

Sammenlign tilbud

Etter søknaden er behandlet vil du raskt motta flere lånetilbud som du kan vurdere – se etter det billigste lånet

Velg beste lån

Etter du har valgt lån, signerer du låneavtalen og får pengene utbetalt på kontonummeret du har oppgitt i lånesøknaden

Har du flere mikrolån? Da kan det være lurt å refinansiere slik at du får bedre rente.

Kan jeg få mikrolån uten kredittsjekk?

Flere har ofte hørt om lån hvor man får utbetalt penger på sekundet omtrent. Dette er noe som er umulig å få i Norge. Bankene er pålagt å ta en kredittsjekk i henhold til Norske lover. Noe som gjør at selve prosessen blir lengre enn hvis man ikke trengte en kredittsjekk. Med andre ord så kan du ikke få mikrolån uten en kredittsjekk. 

Er mikrolån på minuttet lurt?

Flere ønsker stadig å få utbetalt mindre lån med kort behandlingstid. Et lån på dagen, timen eller minuttet er ofte dyre lån som man ikke burde ta. Med mindre man ikke har noe valg. Her er den effektive renten ofte skyhøy med tanke på kort nedbetalingstid og høye omkostninger og etableringsgebyr. 

Mikrolån er det samme som dyre smålån, refinansier og spar penger.
Har du mye kredittkort gjeld? Da kan det lønne seg å refinansiere

Mikrolån er dyre smålån med kort nedbetalingstid. Har du mulighet til å vente er det ofte det billigste. 

Hva er mikrolån – og hvor smart er det?

Mikrolån er én av flere betegnelser på små forbrukslån som gjerne er raskere og lettere å få enn vanlig forbrukslån. Slike lån kalles også i dag minilån, små lån og SMS lån.  SMS lån er opprinnelig lån du kan få uten kredittsjekk, og på minuttet. Et slikt lån er ikke mulig å få i Norge. Norske långivere er lovpålagt å gjøre kredittsjekk av kunden for å kunne låne ut penger. Her i landet er derfor SMS lån bare et annet navn på et mikrolån. Begrepet er trolig kommet fra Sverige, der de praktiserer ekte SMS lån.

Opprinnelse

Dette var i utgangspunktet et tiltak mot fattigdom. Mikrolån og mikrofinans skulle gi fattige mennesker mulighet komme ut av fattigdom ved å låne penger til oppstart av egen bedrift. Og slik komme seg ut av fattigdom. Mikrolån var derfor i utgangspunktet et lån som ble gitt uten kredittsjekk.

I Norge kreves, som nevnt ovenfor, en kredittsjekk. Mikro lån i Norge benyttes derfor mer som en buffer ved plutselige utgifter, enn som en starthjelp for fattige.

Hvordan fungerer det?

Størrelsen på et et slikt lån er gjerne fra 1000 – 50.000, og banken stiller ingen krav til hva du skal bruke pengene til. For å søke trenger du en pc eller en telefon med nettilgang. Aldersgrensen for varierer fra 18 – 25 år og er avhengig av størrelse på lån og hvilken nedbetalingstid du har på lånet.

Raskt og enkelt

Rask og enkel tilgang til penger er fordelen med smålån. Noen banker lover penger på konto innen 15 minutter. Hos andre kan det ta noe lengre tid, men utbetaling skjer vanligvis samme dag som du søker. Bankene har effektive rutiner for kredittsjekk, og gjør det derfor mulig å gi mikrolån på dagen.

Mange kan ønske å ta opp lån selv om de har betalingsanmerkninger. De fleste banker vil si nei, men det finnes noen få som likevel vurderer søknaden. Det er mange nettsteder som samler tilbudene fra ulike banker, og gir en god oversikt over hvem som gir hvilke type lån.

Koster mye

Mikrolån er raskt og enkelt, men det koster mye. På like linje med andre forbrukslån, er dette et lån uten sikkerhet. Det vil si at banken ikke tar pant i det du kjøper, og ikke kan innkreve gjenstanden dersom du ikke kan betale tilbake lånet. Banken tar derfor stor risiko ved å gi slike lån og den effektive renten blir derfor høy. 

Høy effektiv rente betyr at du må betale mye for å ta små lån. Et lån på 5.000, kan koste deg 2.000 eller mer. Dersom du ikke har mulighet til å betale tilbake etter nedbetalingsplanen, sendes saken raskt til inkasso og kostnadene øker ytterligere.

Viktige vurderinger før du tar opp lån

Før du tar opp et mikrolån skal du være oppmerksom på at den effektive renten varierer mye fra bank til bank, og i tillegg fra lån til lån innenfor samme bank. Den effektive renten endres også etter hvor lang nedbetalingstid du har på lånet. Og her skal du være oppmerksom på at den effektive renten blir mindre dersom du velger lengre nedbetalingstid. Men den totale kostnaden for lånet blir høyere fordi du låner pengene lengre.

Her er et eksempel; Et lån på 5000,- med 3 måneder nedbetalingstid, gir en effektiv rente på 321%. Velger du å betale det samme lånet på 6 måneder, vil den effektive renten være 186% – altså lavere enn ved 3 måneder nedbetalingstid. Men den totale summen du betaler for lånet øker med 400,- dersom du velger lengre nedbetalingstid.

Finnes det alternativ?

Det kan virke nyttig å få lån på dagen, uten at det stilles for store krav til hva pengene skal brukes til. Men det er også store ulemper med smålån, og det kan være lurt å undersøke andre alternativer. Du som kunde vil ha det beste tilbudet slik at den totale kostnaden på lånet blir lavest mulig.

I dag kan du få et vanlig forbrukslån i løpet av 3 dager. En av Norges ledende banker tilbyr forbrukslån helt ned til kr 10.000 og har langt bedre vilkår og renter enn et mikrolån. Dersom du har mulighet til å vente 3 dager, på et lån med bedre betingelser, kan dette være et smart valg. Særlig med tanke på kostnadene det medfører dersom du ikke håndterer den korte nedbetalingstiden på mikrolån.