Trenger du å låne penger? Slik finner du de beste vilkårene

Få lån fra 10.000 til 500.000

Få nedbetalingstid fra 1 til 15 år

Nominell rente fra 5,95%

Til refinansiering av gjeld eller nytt lån

Eks: Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.

Sammenlign lånetilbud fra 8 banker

Fyller du ut skjemaet hos oss vil søknaden bli sendt ut til 8 banker gjennom TjenesteTorget som finansagent. Så fort alle bankene har vurdert søknaden din, tar vi kontaktet med deg for å presentere de beste lånetilbudene.

Forbrukslån BB Bank ASA
Forbrukslån Ikano Bank
Forbrukslån Monobank
Forbrukslån Svea Finans
Fobrukslån Instabank
Fobrukslån Ya Bank
Forbrukslån Santander Consumer Bank
Forbrukslån BN Bank

Slik finner du beste forbrukslån med 3 enkle steg!

Send inn 1 søknad

Du fyller ut ett skjema og har da muligheten til å søke på lån fra flere banker samtidig – helt uforpliktende

i

Sammenlign tilbud

Etter søknaden er behandlet vil du raskt motta flere lånetilbud som du kan vurdere – se etter det billigste lånet

Velg beste lån

Etter du har valgt lån, signerer du låneavtalen og får pengene utbetalt på kontonummeret du har oppgitt i lånesøknaden

Flere ønsker lån på dagen. Søk nå og få tilbud fra flere.

Låne penger med sikkerhet

Mange forskjellige banker tilbyr lån uten sikkerhet. Flere av disse bankene reklamerer for at du kan få lånet utbetalt på dagen. Om du vurderer dette, kan det være greit å vite at det er snakk om høye renter. Har du mulighet til å vente noen dager for å få et billigere lån, er det noe som kan være lurt å vurdere.  

Låne penger av familie

Trenger du et lån, kan det være greit å vurdere å låne privat om du har mulighet til dette. Det er det dessverre ikke alle som har mulighet til.

Har ikke du mulighet til dette? Da kan det vært lurt å bruke en sammenligningstjeneste, for å finne det billigste lånet med lavest rente. 

Flere banker tilbyr lån på dagen, få tilbud fra flere for å få den beste renten.
Lån på dagen er ikke mulig når det kommer til kredittkort. Du kan få det innvilget men kortet må sendes per post.

Visste du at man kan spare mye på å innhente og sammenligne lånetilbud fra flere banker?

Enten du skal låne penger til bolig, bil eller noe helt annet, vil du ha det lånet som er mest gunstig. Skal du først låne penger bør du derfor sette deg inn i hvilke vilkår som er de beste.

Dette er derfor ikke en guide til de beste lånene, men en innføring som vil gjør deg bedre rustet til å vite hva du skal se etter når du låner.

Før du i det hele tatt bestemmer deg for å låne penger, bør du ikke spørre deg hvor mye du kan låne, men heller om du klarer å betale ned lånet og dets kostnader. Du bør sjekke at du hypotetisk sett tåler minst 5 % renteøkning.

Effektiv rente og nominell rente

Når man får lånetilbud er det viktig å vite forskjellen på nominell og effektiv rente. Det er lett å gå på en smell hvis du ikke gjør det.

Nominell rente er den renten banken har satt for lånet, og effektiv rente er den nominelle renten inkludert gebyrer og andre kostnader.

Derfor er det altså den effektive renten du skal se på når du sammenligner lån, fordi denne representerer de faktiske kostnadene ved å ha lån.

Ikke bare pris

Pris er viktig, men det er også andre ting som er av betydning enn renter og gebyrer.

I en del banker så avhenger renten du får på størrelsen på lånet, men også belåningsgraden kan også spille inn.

Belåningsgrad brukes når det er snakk om at man har sikkerhet i noe. Når det for eksempel er snakk om å kjøpe bolig til 2.300.000 millioner er belåningsgraden 85 % fordi de resterende 300.000 er egenkapital.

I en del banker får du bedre renter om belåningsgraden går ned. Dette kan være ved at du betaler ned på lånet ditt, eller at verdien på boligen stiger. Derfor kan det være lurt å få utført en verdivurdering, og forhandle om ny rente.

Det finnes også banker som tilbyr en billigere rente om man for eksempel har et medlemskap. Slik som en fagforening, boligbyggerlag eller lignende. Sjekk hvilken bindingstid som finnes også.

Lån med sikkerhet

De mest gunstige lånene er de hvor du tilbyr banken sikkerhet. For eksempel ved et boliglån eller billån tar banken pant i det du kjøper. Da kan de tilby lavere rente, fordi de har mulighet til å selge det de har pant i om du misligholder lånet.

Ofte kreves det egenkapital for slike lån, for eksempel er det 15 % av lånesum hva gjelder boliglån.

Har du allerede et boliglån du har betalt en del ned på, kan du bruke den ledige sikkerheten til å låne til andre ting med sikkerhet i boligen.

Det er også noe som kalles rammelån og fleksilån. Da får man tildelt en kreditt med sikkerhet i bolig. Man betaler kun renter av det man bruker, og kan være et langt billigere alternativ til et lån uten sikkerhet.

Da er det viktig å huske at du øker avdragene tilsvarende det lånet øker, ellers vil du for eksempel måtte betale på en bil i flere år enn du har den.

Lån uten sikkerhet

Skal du låne penger fort, så er det lån uten sikkerhet, også kjent som forbrukslån og blancolån. En del tilbydere har automatisert søknadsprosessen slik at du får tilbud om lån på minuttet.

Hvis du får innvilget søknaden, kan du få lån utbetalt på dagen om du søker tidlig nok en virkedag. Samme som vanlig banksystem.

Disse lånene er dyrere enn et lån med sikkerhet, fordi bankene tar en større risiko ved å låne ut penger uten sikkerhet. Du bør derfor tenke deg godt om, og vurdere om du ikke heller bør spare penger til du har råd.

Hvis du har boliglån, kan du høre med banken om det er mulig å låne mer med sikkerhet i boligen. Da får du en langt lavere rente, men husk å øke avdragene tilsvarende det du øker lånet.

Flytte lån

Har du et eksisterende lån, kan du spare mye penger på å flytte det til en bank med en bedre rente og vilkår. For eksempel er 0,5 % av 2.000.000 10.000 kroner.

Når man har billigere renter vil større deler av terminbeløpet gå til avdrag fremfor renter, og lånet minker raskere. Dermed minker rentene raskere også, siden banken regner rentekostnader av hvor mye du til enhver tid har i lån.

Du kan enten undersøke hver enkelt bank selv og innhente tilbud, og du kan fortelle din nåværende bank om at du får et eventuelt tilbud, for å høre om de kan matche det.

Ellers kan du bruke vår sammenligningstjeneste for lån. Da fyller du ut kun et skjema og mottar lånetilbud fra flere banker samtidig.

Låne penger privat

Har du mulighet til det, kan det være greit å låne penger av noen i familien. Riktignok bør du være ærlig om din økonomiske situasjon, og ha alle intensjoner om å betale tilbake så fort du kan.

Det er mye ulykke og ødelagte relasjoner på grunn av gjeld, så tenk over hvorfor du låner. Trenger du å låne penger til en ferietur, har du kanskje ikke råd til ferie?

Om det er tilbud på ferie og det er 1 uke igjen til lønn, stiller saken seg selvfølgelig annerledes.

Du bør tilby å skrive under en privat låneavtale, også kjent som et gjeldsbrev. Da minker dere sjansen for at lånet blir misligholdt.

I en slik kontrakt bør dere ha med informasjon om lånesummen, deg selv og långiveren. Inkluder også en betalingsfrist eller nedbetalingsplan og en eventuelt rente. Og noe som gjør det mulig å kreve inn pengene om du ikke betaler.

Refinansiering av lån

Har du flere smålån og kredittkort kan du få bedre vilkår om du velger å refinansiere lånet. Ofte har disse høyere rente enn for eksempel et forbrukslån eller boliglån. I tillegg slipper man å betale termingebyrer på mer enn ett lån.

Får du samlet lånene dine, er det viktig at du endrer forbruksvanene dine, og betaler ned lånet så raskt som mulig. Forbruksgjeld har billigere kostnader og gebyrer enn kreditt, men er fortsatt et dyrt lån.

Hvis du har ledig sikkerhet i boligen din, kan du få tilnærmet lik rente som boliglånet ditt, som er billigere enn å refinansiere med et lån uten sikkerhet.

Det er viktig å betale ned denne økningen like raskt eller raskere som du ville gjort med de individuelle lånene, for om du bruker lenger tid kan det du sparer på å flytte lånet gå opp i spinningen.