Lån uten kredittsjekk

Få lån fra 10.000 til 500.000

Få nedbetalingstid fra 1 til 15 år

Nominell rente fra 5,95%

Til refinansiering av gjeld eller nytt lån

Eks: Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.

Sammenlign lånetilbud fra 8 banker

Fyller du ut skjemaet hos oss vil søknaden bli sendt ut til 8 banker gjennom TjenesteTorget som finansagent. Så fort alle bankene har vurdert søknaden din, tar vi kontaktet med deg for å presentere de beste lånetilbudene.

Forbrukslån BB Bank ASA
Forbrukslån Ikano Bank
Forbrukslån Monobank
Forbrukslån Svea Finans
Fobrukslån Instabank
Fobrukslån Ya Bank
Forbrukslån Santander Consumer Bank
Forbrukslån BN Bank

Slik finner du beste forbrukslån med 3 enkle steg!

Send inn 1 søknad

Du fyller ut ett skjema og har da muligheten til å søke på lån fra flere banker samtidig – helt uforpliktende

i

Sammenlign tilbud

Etter søknaden er behandlet vil du raskt motta flere lånetilbud som du kan vurdere – se etter det billigste lånet

Velg beste lån

Etter du har valgt lån, signerer du låneavtalen og får pengene utbetalt på kontonummeret du har oppgitt i lånesøknaden

Søker du etter lån uten kredittsjekk? Dette er ikke mulig da bankene er pålagt av finanstilsynet til å gjøre dette.

Kan man låne penger uten kredittsjekk?

Det er mange som ønsker å låne penger, men helst uten kredittsjekk. Det kan være flere årsaker til dette. For eksempel kan en person ha betalingsanmerkning, noe som gjør det vanskelig å få lån. Men ikke umulig. Har du imidlertid en betalingsanmerkning, anbefales det at du finner en løsning på å bli kvitt den. Om du har en bolig som du kan stille som sikkerhet, kan det være en løsning.  

Ikke gå for hurtiglån uten kredittsjekk

 Flere søker stadig etter smålån, sms lån og mikrolån uten kredittsjekk. Dette er ofte dyre lån, med en høy rente. I Norge er bankene lovpålagt å ta en kredittsjekk. Det vil si at du ikke har mulighet til å ta et slikt lån uten. Hvis du vurderer et mindre lån, kan det være lurt å få en oversikt over mulighetene dine, slik at du ikke ender opp med et dyrt lån du ikke klarer å betale tilbake. 

Av ulike grunner er det flere som ønsker lån uten kredittsjekk.
kredittkortlån uten kredittsjekk er ikke mulig i Norge. Bankene er pålagt til å gjennomføre dette når du søker.

Visste du at bankene i Norge er lovpålagt å ta en kredittsjekk? Det vil si at du ikke kan ta lån uten dette. 

Lån uten kredittsjekk

Det kan være mange grunner til at man ønsker å låne penger uten kredittsjekk. De to vanligste er dårlig kredittscore og et behov for raske penger. Kanskje har man hørt rykter om at det finnes noe som heter SMS-lån. Ordet leder tankene straks på lynraske smålån uten kredittsjekk.

I enkelte land, som for eksempel Sverige, fungerer det faktisk slik. Her i Norge derimot praktiserer man ikke lån uten kredittsjekk og sikkerhet. Norske långivere er nemlig lovpålagt å foreta en tilfredsstillende kredittvurdering av potensielle låntakere før de utsteder et eventuelt lån. Det betyr blant annet at man må vente minst en virkedag på lånet. Uansett hvor liten sum det er snakk om.

Det betyr imidlertid ikke at det er umulig å få lån uten kredittverdighet.

Lån uten kredittverdighet

Ordningen med kredittsjekk er ikke til bare for å legge hinder i veien for oss låntakere. Det er først og fremst snakk om en trygghet for banken. De vil forsikre seg om at du som kunde er i stand til å betjene et eventuelt lån. Ettersom man ikke tillates å ta opp mer lån enn man evner å betjene, kan kredittvurdering også sees på som en sikkerhet for låntakeren selv.

Bankene foretar ikke kredittvurderinger på egen hånd. Til det har man kredittopplysningsbyråer. Hos kredittopplysningsbyrået kan banken få vite det de trenger å vite om din økonomi. Det vil si om du har en lånehistorikk preget av inkassosaker og betalingsanmerkninger og hva din eventuelle kredittscore er.

Selv om kredittopplysningsbyrået skulle finne noe som gjør at du ikke er kredittverdig, betyr ikke det at alt håp er ute. Mulighetene dine avhenger av hva du behøver penger til, og om du kan stille med sikkerhet for eksempel i eiendom. Overbeviser du banken om at du har en stabil inntekt og ønsker å ta tak i økonomien din. Da vil du kunne refinansiere gjelden din til et samlet lån. I slike tilfeller kan det lønne seg å ta kontakt med en fagperson. De kan som oftest hjelpe deg å komme i dialog med banken.

Du kan forbedre kredittscoren din

Som vi har sett, er det ikke mulig å låne penger på dagen uten kredittsjekk i Norge. Du vil heller ikke kunne ta opp smålån med betalingsanmerkning. Gladnyheten er at kredittscoren din ikke er hugget i stein. Mange tror at man aldri vil kunne ta opp lån igjen hvis man først er svartelistet. Slik er det heldigvis ikke.

Som vi har sett er refinansiering en mulighet. En annen er å forbedre kredittscoren din på egen hånd. Betalingsanmerkningene slettes så fort man gjør opp for seg. Og selve betalingsanmerkningen på uoppgjorte pengekrav skal slettes innen fire år. Stabil inntekt er på mange måter nøkkelen til en god kredittscore.

Fluktuerer inntekten din mye fra måned til måned, øker sjansene for at du plutselig blir hengende etter på en innbetaling og dermed ender opp med en anmerkning. For mange vil altså løsningen være enten å finne en mer forutsigbar inntektskilde. Eller å opparbeide seg en buffer de månedene man har høy inntekt.

Sjekk kredittscoren din selv

Enten du bare er nysgjerrig på kredittscoren din eller ønsker innsikt i nøyaktig hva bankene får vite om deg. Så er det en smal sak å få tak i informasjonen kredittopplysningsbyråene sitter på. Alt du behøver å gjøre er å spørre dem om opplysningene. De er nemlig lovpålagt å gi deg den. Slik at man ikke skal behøve å frykte at de sitter på sensitive opplysninger om deg og økonomien din.

I utgangspunktet skal denne informasjonen være gratis. Kredittopplysningsbyråene har imidlertid lov til å ta betalt hvis du ber om en bearbeidet rapport, med for eksempel kredittscore og andre vurderinger utover rådataen.

For å oppsummere er det ingenting som heter hurtiglån uten kredittsjekk eller lån på minuttet uten kredittsjekk i Norge. Selv om hovedregelen er at man må være kredittverdig for å få lån, er refinansiering i enkelte tilfeller aktuelt. Videre kan du enkelt få innblikk i kredittscoren din, og når du har det finnes det måter du kan bedre den på egen hånd.