Lån på dagen – er det et godt alternativ?

Få lån fra 1.000 til 500.000

Sammenlign flere lån

slik at du finner det billigste lånet!

 

Eks: Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.

Sammenlign lånetilbud fra 8 banker

Fyller du ut skjemaet hos oss vil søknaden bli sendt ut til 8 banker gjennom TjenesteTorget som finansagent. Så fort alle bankene har vurdert søknaden din, tar vi kontaktet med deg for å presentere de beste lånetilbudene.

Forbrukslån BB Bank ASA
Forbrukslån Ikano Bank
Forbrukslån Monobank
Forbrukslån Svea Finans
Fobrukslån Instabank
Fobrukslån Ya Bank
Forbrukslån Santander Consumer Bank
Forbrukslån BN Bank

Slik kan du søke om forbrukslån

Send inn 1 søknad

Du fyller ut ett skjema og har da muligheten til å søke på lån fra flere banker samtidig – helt uforpliktende

i

Sammenlign tilbud

Etter søknaden er behandlet vil du raskt motta flere lånetilbud som du kan vurdere – se etter det billigste lånet

Velg beste lån

Etter du har valgt lån, signerer du låneavtalen og får pengene utbetalt på kontonummeret du har oppgitt i lånesøknaden

Flere ønsker lån på timen. Dette er ikke mulig i Norge, da finanstilsynet har regler mot dette.

Lån på timen uten kredittsjekk

Flere ønsker stadig å søke om lån på dagen uten at bankene foretar en kredittsjekk. Men er det egentlig mulig? Med tanke på det norske regelverket er det ikke mulig å kunne gi lån med mindre man tar en kredittsjekk. Er ønsket å få et kjapt lån er det flere banker som reklamerer med at de kan behandle søknaden din i løpet av dagen. 

 

Kan jeg få lån på en time?

De fleste som søker smålån ønsker å få det utbetalt samme dag som de søker. Om du ønsker et kjapt lån kan det være verdt å vurdere å vente litt for å undersøke slik at du kan få bedre renter. Er ikke dette en mulig så er det flere banker som behandler og utbetaler lånet på samme dag.

 

Lån på timen er kun mulig om du søker etter en kontokreditt som åpnet i samme øyeblikk. Denne har ofte dyre renter og er noe du bør unngå.
Har du mye kredittkort gjeld? Da søker du kanskje etter lån på timen. Dette er ikke til å anbefale, ta heller kontakt med selskapet du har gjeld hos og spør om muligheter for refinansiering.

Lån på timen er ofte dyre mindre lån. Om du har mulighet bør du bruke litt tid for å få en bedre rente.  

Lån på timen – vær kritisk

Lån på timen er en betegnelse på små forbrukslån der du vil få svar på søknaden innen én time. Søknadsprosessen er relativt enkel, og pengene kommer på konto innen 24 timer.

Nye undersøkelser viser at vi i stadig større grad bruker forbrukslån som en del av hverdagsøkonomien. Samme undersøkelse viser at stadig flere lån misligholdes. Raske og uforsvarlige økonomiske avgjørelser fører lett til langvarige gjeldsproblemer det er vanskelig å komme ut av.

Alle investeringer bør begynne med en god og realistisk plan. Vurderer du å ta opp forbrukslån, må du være sikker på at du greier å betale tilbake lånet til estimert tid. En annen viktig vurdering, må være om du virkelig trenger å ta opp lån.

Mislighold av forbrukslån øker

Det skal godt gjøres å ikke legge merke til reklame for raske forbrukslån. Antall tilbydere har økt i takt med populariteten, der alle kjemper om å tilby de beste vilkårene. Budskapet i markedsføringen er ofte lik, og spiller på ønsket om å kunne kjøpe det vi vil, når vi vil. At lånebeløpene er lave kan gi en falsk oppfatning av at de vil være enklere å tilbakebetale enn større forbrukslån.

Sannheten er at raske små lån har høye renter og rask nedbetalingstid. Undersøkelser viser at den typiske låntakeren på små lån, ofte har ustabil privatøkonomi og relativt dårlig grunnlag for å betjene lån med slike kriterier. Resultatet blir ofte at lånet misligholdes, og medfører ytterligere kostnader for låntaker.

Raske lån og renter – i korte trekk

For å forstå hvor kostbart det er med raske forbrukslån, må du vite litt om renter.

Kort forklart, så er renter bankens provisjon for å låne deg penger. Denne renten kalles nominell rente, og det er denne renten som ofte markedsføres. Men den nominelle renten er bare en liten brøkdel av den rentesatsen du egentlig må forholde deg til.

Den renten du skal forholde deg til, er den som kalles effektiv rente. Effektiv rente er summen av nominell rente + alle avgifter og gebyrer som er knyttet til lånet. Med avgifter og gebyrer menes i hovedsak etableringsgebyr og terminavgift. Det er ikke uvanlig at effektiv rente på små lån er på flere hundre prosent. Selv om nominell rente kan være på rundt 15%.

Hvorfor er effektiv rente høy på små lån?

Etableringsgebyr og terminavgift vil utgjøre en større prosentandel av lånesummen jo mindre lånet er. I tillegg vil de samme avgiftene gi høyere effektiv rente, når lånet skal betales tilbake på færre måneder. Den effektive renten påvirkes altså av nedbetalingstid og størrelse på lånet.

Folkia.no er en typisk tilbyder av små raske lån. De har en praktisk kalkulator som viser det som er beskrevet ovenfor. Dersom du låner 2000,- hos Folkia.no, og velger nedbetalingstid på 1 måned, er den nominelle renten 24%, mens den effektive renten er hele 991%. Tar du opp et lån på 20.000 med nedbetalingstid på 12 måneder, er den nominelle renten 59%, og den effektive renten 87%. Etableringskostnaden på de to lånene er lik.

Realistisk kostnad

Små raske lån tas gjerne opp i hastverk og uten grundig vurdering av hvilken innvirkning lånet vil ha på privatøkonomien. Tar du opp et raskt lån for å kjøpe en jakke på salg, kan jakken bli litt mindre fristende dersom du tar rentene med i beregningen. Kostnaden for jakken, kan bli langt mer enn ordinær pris til slutt.

I vårt eksempel fra Folkia.no, vil lånet på 2000,- koste deg over 800 kroner. Lånet på 20.000 vil koste deg 7.500, når alt er betalt. Greier du ikke betale til riktige tidspunkt, øker kostnaden på lånet betraktelig.

Andre valg

Selv om du i realiteten trenger bare noen tusenlapper, kan det lønne seg å sjekke ut hva det vil koste å ta opp et større lånebeløp med nedbetaling over lengre tid. Er det ikke realistisk for deg å kunne følge nedbetalingsplanen på et raskt smålån, kan dette være et langt bedre alternativ. Store og veletablerte banker, vil kreve noe mer dokumentasjon og søknadsprosessen kan ta litt lengre tid. Men rentene kan være langt bedre. I tillegg har flere av de store etablerte bankene tilbud om gratis ekstra innbetaling på lånet. Det betyr at du kan betale raskere ned på lånet ditt uten at dette koster noe ekstra. Flere tilbydere av raske smålån kan ta relativt store gebyrer for å betale raskere ned på lånet.