Lån med lav rente – slik gjør du det

Få lån fra 10.000 til 500.000

Få nedbetalingstid fra 1 til 15 år

Nominell rente fra 5,95%

Til refinansiering av gjeld eller nytt lån

Eks: Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.

Sammenlign lånetilbud fra 8 banker

Fyller du ut skjemaet hos oss vil søknaden bli sendt ut til 8 banker gjennom TjenesteTorget som finansagent. Så fort alle bankene har vurdert søknaden din, tar vi kontaktet med deg for å presentere de beste lånetilbudene.

Forbrukslån BB Bank ASA
Forbrukslån Ikano Bank
Forbrukslån Monobank
Forbrukslån Svea Finans
Fobrukslån Instabank
Fobrukslån Ya Bank
Forbrukslån Santander Consumer Bank
Forbrukslån BN Bank

Slik kan du søke om forbrukslån med lav rente

Send inn 1 søknad

Du fyller ut ett skjema og har da muligheten til å søke på lån fra flere banker samtidig – helt uforpliktende

i

Sammenlign tilbud

Etter søknaden er behandlet vil du raskt motta flere lånetilbud som du kan vurdere – se etter det billigste lånet

Velg beste lån

Etter du har valgt lån, signerer du låneavtalen og får pengene utbetalt på kontonummeret du har oppgitt i lånesøknaden

Sammenlign flere tilbud slik at du får forbrukslån med lav rente

Store renteforskjeller

Det er mange forskjellige banker og agenter som tilbyr lån, hvor renten varierer mye. Du kan faktisk få rente helt ned fra 5,95% til 50% og vel så mer. Med andre ord så kan du spare mye på å bruke litt tid, slik at du finner det beste lånet. Hva som påvirker renten er blant annet: 

  • Nedbetalingstid
  • Lånesum
  • Inntekt

 

Slik finner du lavest rente

De fleste av oss ønsker å finne den laveste renten. Dette gjør man enkelt ved å se igjennom alle lån, sammenligne og finne lånet med lavest rente. Dette kan du enkelt gjøre hos oss ved å: 

  1. Fylle ut skjemaet på vår side
  2. Velg hvem du ønsker å motta tilbud fra
  3. Sammenlign og velg det beste tilbudet

 

Vi hjelper deg med å finne forbrukslån med lav rente
Dyr kredittkortgjeld? refinansier og søk om forbrukslån med lav rente

Visste du at man kan få lavere rente på lånet ved å motta tilbud fra flere banker?

Forbrukslån – velg lånet med lavest rente

Renter er det du betaler til banken som godtgjørelse for at de låner deg penger. Hvor mye du må betale i renter, avhenger av banken og type lån. En renteforskjell på noen få prosent, kan utgjøre flere tusen dersom lånet nedbetales over flere år.

Vurderer du å ta opp forbrukslån, må du derfor se på det som en investering. Det er få av oss som ønsker å investere i unødvendige renteutgifter.

Du skal vite at små lån har gjerne langt dårligere rentebetingelser enn litt større lån. Har du flere små forbrukslån, kan det lønne seg å refinansiere til ett større lån med lavere rente.

Lett å komme i gjeldsfella

Fristende markedsføring av dyre forbrukslån gjør at det lett inngås låneavtaler som misligholdes. Renteutgiftene fra forbrukslån utgjør i dag en skremmende stor del av vår husholdningsøkonomi.

Rentene på slike lån er flytende, og gjør familier svært sårbare for renteøkninger. I år er det kommet nye krav, som skal gi økt kontroll over betalingsevnen til låntakere.

Ha kontroll på renter og nedbetalingsplan

Selv om det er viktig med sentral styring av finansforetakenes lånepolitikk, fritas ikke vi privatpersoner fra vårt ansvar. Trenger du å ta opp lån for å gjøre et større innkjøp eller pusse opp boligen, skal du gjøre grundige vurderinger i forkant.

Det viktigste du må se på er rentebetingelser og størrelsen på nedbetalingene. Lave renter vil spare deg for tusenlapper. Men tusenlappene blir raskt spist opp av ekstra gebyrer og renter dersom du ikke greier å følge nedbetalingsplanen.

 Rentebetingelser – hva skal du se etter?

Det viktigste er å vite forskjellen på nominell og effektiv rente.

Nominell rente er bare en del av prisen du betaler for å ta opp et lån. I tillegg kommer flere gebyrer og avgifter knyttet til nedbetaling og etablering.  Nominell rente + avgifter og gebyrer blir effektiv rente.

Den effektive renten kan i noen tilfeller være langt høyere enn den nominelle renten. Nedbetalingstid, størrelse på etableringsgebyr og termingebyr, er faktorer som påvirker den effektive renten.

Hvordan finne lånet med lavest rente

Flere nettsider hjelper deg å finne billige lån med lav rente.  Hva som oppgis av informasjon varierer mye, og det kan derfor være lurt å sjekke flere steder.

Vit at en lånesøknad vurderes individuelt, og at rentebetingelsene du får tilbud om kan avvike fra de tilbudene du har sett på nett.

Dersom du ikke ønsker å bruke tid på å søke lån hos flere banker, kan du bruke en finansagent. En finansagent samarbeider med mellom 10 – 20 ulike banker. Det kan lønne seg å sende søknad til flere agenter for å treffe flest långivere.

Lånesøknad via finansagent er uforpliktende og du trenger ikke akseptere noen av tilbudene du får. Eksempler på finansagenter er axofinans.no og lendo.no og oss. Vi har en oversikt over flere finansagenter og hvem som kan levere de rimeligste rentene. 

Fordeler med å bruke en sammenligningstjeneste

Den største fordelen med å bruke finansagent, er at tilbudene du får er individuelt vurdert, og gir konkrete rentebetingelser og nedbetalingsplan.

En annen mulighet er å sjekke én eller flere låneportaler.  På en låneportal kan du legge inn ønsket lånesum og ønsket nedbetalingstid. Aktuelle utlånere blir presentert med mer eller mindre konkrete rentebetingelser.

Finanstilsynets låneportal, finansportalen.no leverer resultater med flest detaljer. Men husk igjen at en lånesøknad vurderes individuelt, og det kan være forskjeller på tilbudet du får kontra det du har funnet hos en låneportal.

Noen banker kan gi bedre rente dersom låntaker kjøper flere tjenester hos banken. På finansportalen.no kan du i høyre kolonne velge å vise tilbydere som krever kjøp av flere produkter. Hvilke produkter det er krav om, ser du ved å klikke på «mer informasjon».

Kort oppsummert

Benytt deg av de mulighetene som finnes på nett. Ikke ta hastige avgjørelser når du skal søke om lån. Gjør gode undersøkelser og husk at du får konkrete rentebetingelser først når du søker og får en individuell vurdering.