Lån fra med betalingsanmerkning?

Har du en betalingsanmerkning? 

Her kan du få mer informasjon til hvordan du sletter den

og hva slags lånemuligheter du har.

Eks: Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.

Sammenlign lånetilbud fra 8 banker

Fyller du ut skjemaet hos oss vil søknaden bli sendt ut til 8 banker gjennom TjenesteTorget som finansagent. Så fort alle bankene har vurdert søknaden din, tar vi kontaktet med deg for å presentere de beste lånetilbudene.

Forbrukslån BB Bank ASA
Forbrukslån Ikano Bank
Forbrukslån Monobank
Forbrukslån Svea Finans
Fobrukslån Instabank
Fobrukslån Ya Bank
Forbrukslån Santander Consumer Bank
Forbrukslån BN Bank

Slik finner du beste forbrukslån med 3 enkle steg!

Send inn 1 søknad

Du fyller ut ett skjema og har da muligheten til å søke på lån fra flere banker samtidig – helt uforpliktende

i

Sammenlign tilbud

Etter søknaden er behandlet vil du raskt motta flere lånetilbud som du kan vurdere – se etter det billigste lånet

Velg beste lån

Etter du har valgt lån, signerer du låneavtalen og får pengene utbetalt på kontonummeret du har oppgitt i lånesøknaden

Lån med betalingsanmerkning, slik gjør du det.

Kan man få lån med betalingsanmerkning?

Flere lurer ofte på om man kan få et lån uten sikkerhet med betalingsanmerkning. Vårt beste forslag vil være å gjøre undersøkelser om du kan slette anmerkningen. Om du har en gammel anmerkning som henger igjen. Selv etter du har betalt det du skylder, skal du kunne slette denne ved å ta kontakt. 

Hvordan få det beste lånet?

For å få det “beste” lånet, altså lån med en lav rente, så gjelder det å undersøke. Det er mange banker å velge mellom, noe som vil si at renten varierer stort. Ved å bruke en anbudstjeneste får du hjelp til å innhente flere tilbud. Da er det bare å sammenligne og velge lånet med den laveste effektive renten og beste vilkår.  

Har du betalingsanmerkning men trenger lån? Få tilbud fra flere for å se om du kan refinansiere lånet ditt
Har du betalingsanmerkning vil du få avslag på kredittkort.

Visste du at man kan spare en del penger ved å sammenligne lånetilbud fra flere forskjellige banker?

Hvordan får man betalingsanmerkning?

Nærmere 270 000 nordmenn har betalingsanmerkning. Det vil si rundt seks prosent av landets befolkning eller 1 av 17 nordmenn. Det er med andre ord ikke noe sjeldent fenomen. Og mens antallet nordmenn med anmerkninger har holdt seg forholdsvis stabilt, øker den totale summen de utestående betalingene utgjør for hvert år. Men hva er egentlig en betalingsanmerkning, og hvordan får man en?

Når du søker banken om lån, henvender de seg til et kredittopplysningsbyrå for informasjon om økonomien din. Etter å ha utført en kredittvurdering, tildeler kredittopplysningsbyrået deg en kredittscore. Den forteller banken noe om hvor stor risiko de tar ved å låne deg penger. Finner man ut at du har misligholdt et lån eller andre utestående betalinger, gir det et stort utslag på kredittscoren din. Denne informasjonen om manglende betalingsevne er det vi kaller en betalingsanmerkning.

Når det er sagt, er det ikke nødvendigvis slik at en forfalt faktura eller inkassovarsel automatisk fører til en anmerkning. For at det skal skje, må kreditoren først ta i bruk rettslige midler. Fra du får inkassovarsel til en betalingsanmerkning registreres, har du med andre ord tid til å få ting på stell. Men hva gjør man hvis uhellet først skulle være ute?

Hvordan blir man kvitt betalingsanmerkninger?

Den mest innlysende måten å kvitte seg med sorten på, er å betale tilbake det man skylder. Da skal anmerkningen ifølge norsk lov slettes omgående fra registeret. En annen regel er at selv uoppgjorte betalingsanmerkninger skal fjernes etter fire år. Her finnes det flere unntak, men i hovedsak slettes anmerkningen fra registeret når den blir foreldet.

Slik sett er en betalingsanmerkning på ingen måte spikeren i kista for alle fremtidige lån. Og som vi skal se er det også mulig å få lån mens man har anmerkninger registrert på seg. Hvor vanskelig det er å få banken til å innvilge et slikt lån, kommer imidlertid an på hvilke typer lån du er ute etter og hvorfor du ønsker å låne penger.

Hvordan får man lån med betalingsanmerkning?

Først og fremst må man overbevise banken om at man er villig til å ta tak i økonomien sin. Det gjør man ikke ved å be om forbrukslån eller andre typer smålån. Den typen lån man i slike tilfeller har sjans til å få, kalles refinansieringslån. Det vil si lån der du baker all gjelden din – det være seg billån, dyre smålån eller kredittkortgjeld – inn i ett enkelt lån.

Refinansieringslån er ikke bare som regel gunstigere lån, de hjelper deg også til å holde bedre oversikt over gjelden din. I stedet for et utall fakturaer, får du kun én i måneden å forholde deg til. Det skal imidlertid mer enn bare motivasjon til for å få banken med på å innvilge et slikt lån. I tillegg til at tilfredsstillende betalingsevne er en nødvendighet, vil mange banker kreve at du har egen bolig å tilby sikkerhet i. Refinansiering er slik sett ikke et reelt alternativ for alle. Her må det individuelle vurderinger til.

Hvis ikke den totale summen av gjelden du ønsker å refinansiere overstiger en halv million kroner, finnes det imidlertid løsninger. Enkelte banker tilbyr nemlig mindre refinansieringslån uten sikkerhet.

Sjekk om du har betalingsanmerkninger

Har du søkt lån, har du helt sikkert også mottatt en kopi av skrivet kredittopplysningsbyrået sendte til banken. I og med at de sitter på opplysninger om deg og økonomien din, er åpenhet og innsyn viktig. Derfor har du rett til å få en helt gratis kopi av den informasjonen som kredittopplysningsbyrået innehar. Alt du behøver å gjøre, er å be om det. I utgangspunktet er denne informasjonen som sagt gratis. Ber du derimot om kredittscoren din eller andre vurderinger utover rådataen, kan de ta seg betalt.

Oppsummert

Mange nordmenn har betalingsanmerkning. Som vi har sett betyr heldigvis ikke det at man blir svarteliste hos alle norske banker for evig tid. Anmerkningene slettes så fort du betaler tilbake det du skylder. Og etter fire år foreldes selv uoppgjorte saker.

Enkelte banker tilbyr til og med lån mens du har betalingsanmerkning. Slike lån kalles refinansieringslån og krever i de fleste tilfeller sikkerhet i bolig. Til slutt så vi at du enkelt kan få innsyn i informasjonen kredittopplysningsbyråene sitter på om deg.