Slik setter du opp en kredittsperre

Få lån fra 10.000 til 500.000

Få nedbetalingstid fra 1 til 15 år

Nominell rente fra 5,95%

Til refinansiering av gjeld eller nytt lån

Eks: Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.

Sammenlign lånetilbud fra 8 banker

Fyller du ut skjemaet hos oss vil søknaden bli sendt ut til 8 banker gjennom TjenesteTorget som finansagent. Så fort alle bankene har vurdert søknaden din, tar vi kontaktet med deg for å presentere de beste lånetilbudene.

Forbrukslån BB Bank ASA
Forbrukslån Ikano Bank
Forbrukslån Monobank
Forbrukslån Svea Finans
Fobrukslån Instabank
Fobrukslån Ya Bank
Forbrukslån Santander Consumer Bank
Forbrukslån BN Bank

Slik finner du beste forbrukslån med 3 enkle steg!

Send inn 1 søknad

Du fyller ut ett skjema og har da muligheten til å søke på lån fra flere banker samtidig – helt uforpliktende

i

Sammenlign tilbud

Etter søknaden er behandlet vil du raskt motta flere lånetilbud som du kan vurdere – se etter det billigste lånet

Velg beste lån

Etter du har valgt lån, signerer du låneavtalen og får pengene utbetalt på kontonummeret du har oppgitt i lånesøknaden

Mangler du oversikt over økonomien? Få en kredittsperre

Full kontroll med kredittsperre

Er det noen som mangler kontroll over økonomien, og tar lån litt for lett? Da kan en frivillig kredittsperre være lurt å vurdere. Med den vil du ikke kunne ta opp mer lån. Om du skulle trenge lån, kan sperren enkelt fjernes. 

Hvorfor få kredittsperre?

Flere velger å få en kredittsperre av ulike grunner. Noen ønsker kanskje litt mer kontroll over økonomien, mens andre har kanskje vært uheldige og vært utenfor et ID-tyveri. Da kan det være greit å sikre seg, slik at ingen søker om kreditt i ditt navn. Dette er det en lett måte å orde, i Norge er det fire forskjellige selskaper som hjelper til.  

Har du vært utfor ID-tyveri? Da kan det være lurt å vurdere en kredittsperre.
Finansierer du forbruk med kredittkort? refinansiere og spar penger.

Med en kredittsperre vil det ikke være mulig å søke om mer lån. Du får full kontroll. 

Kredittsperre

Å opprette en frivillig kredittsperre kan det være flere grunner til. Kredittsperre vil si at du ikke kan bli kredittvurdert, men også at du verken kan ta opp nye lån eller gjøre kredittkjøp. Selv om man har sperret seg selv vil man fremdeles bli kredittvurdert dersom du skal ta opp et mobilabonnement. Her må man oppheve sperren først, men etter kredittvurderingen kan du sperre det igjen.

Kredittvurdering

Når du søker om lån, bestiller nytt kredittkort, skal tegne et nytt abonnement og lignende vil selskapene gjennomføre en kredittsjekk gjennom et tredjeparts kredittvurderingsselskap. Dette gjøres for å sikre at du er en betalingsdyktig kunde. Ønsker du å reservere deg fra at selskaper kan hente ut kredittinformasjon om deg kan du legge inn en frivillig kredittsperre. Om du søker om for eksempel forbrukslån eller kredittkort vil du få avslag. Ønsker du likevel å ta opp lånet må du først gå inn å heve sperren for deretter å søke på nytt.

Hvorfor opprette en kredittsperre?

En av grunnene til at flere oppretter dette er på grunn av ID-tyveri, altså at noen bruker din identitet. Å opprette en sperre er anbefalt om man ønsker å unngå svindel i sammenheng med ID-tyveri, og hindrer andre i å kunne ta opp lån i ditt navn uten ditt samtykke. Dette vil ikke forhindre ID-tyveri, men forhindrer de store konsekvensene det kan ha ved at noen tar opp kreditt i ditt navn.

Andre grunner er stjålet lommebok og kort, for da sikrer man seg bedre mot at ingen kan bruke dine kort og din identitet. På alle betalingskort er det sensitiv informasjon om deg, og nettopp derfor er det viktig å sikre seg. I tillegg kan det være lurt å sette opp en sperre dersom du har problemer med gjeld, for da kan du verken ta opp mer i kreditt eller ta opp flere lån. Dette er en effektiv måte for deg som sliter med å stadig ta opp nye lån for å betale gjeld. Da er det bedre å ta kontakt med hver bank du har krav til om å komme opp med en nedbetalingsplan. Til slutt er det noen som ønsker å opprette en sperre fordi de ikke ønsker å dele personlig informasjon.

Hvordan legge inn sperre og fjerne den

Det koster ingen ting å legge inn eller fjerne kredittsperre. Det du må være klar over er at en sperre mot kredittvurdering ikke gjelder når banker skal gjennomføre en kredittsjekk i forbindelse med lovpålagt risiko og soliditetsvurdering, eller fra inkassobyråer om du har et gjeldskrav. Husk at når du skal starte nytt mobilabonnement, ta opp lån eller kreditter må du oppheve sperren først. Dette vil også gjelde dersom du velger å handle med tjenester som Klarna, da de kan trenge å utføre en kredittsjekk. Om dette trengs kommer an på hvilken betalingsmetode du velger.

Frivillig sperrer kan gjøres hos aktører i Norge som har fått konsesjon fra Datatilsynet til å gjennomføre kredittvurderinger av privatpersoner. I Norge er det fire selskaper du kan bruke: Bisnode, Experian EVRY og Creditsafe.

Slik gjør du det:

Hos Bisnode kan du gjennomføre en kredittsjekk av deg selv og legge inn frivillig sperre. Det første du gjør er å registrere deg og logge inn med enten BankID på mobilen eller vanlig BankID. Deretter er det bare å gå inn på «Min Side» for å enten aktivere eller oppheve sperren. Du trygger på «frivillig kredittsperre» i menyen på Min Side og deretter på «aktiver kredittsperre»- knappen. Dersom noen etterspør en kredittsjekk vil de få beskjed om at sperren først må oppheves.

Hos Experian må du også registrere deg først ved å legge inn fødselsnummer, kontaktinformasjon, godta vilkårene og bekrefte med BankID. Det samme gjelder EVRY for deg som privatperson. Creditsafe har derimot en litt annerledes prosess, der du må sende inn gyldig legitimasjon og ellers informasjon om deg selv, samt forespørsel om frivillig sperre til info@creditsafe.no (eventuelt via post). For å sende mailen må du kryptere e-posten, ettersom det er svært sensitiv informasjon du sender.

Er det snakk om enkeltpersonsforetak eller virksomheter vil det være flere andre kredittopplysningsbyråer som kan benyttes.