Finn beste kredittkort – Søk nå!

Få kreditt fra 1.000 til 500.000 kr

Få ulike fordeler ved kjøp

Oppnå rabatter ved ulike kjøp

Få betalingsutsettelse på inntil 50 dager

Eks: Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.

Vi hjelper deg med å finne det beste kredittkortet til ditt behov

Hvordan finne beste kredittkort?

For å finne det beste kortet må du vite hvilke fordeler du ønsker først. Det er en rekke forskjellige kort med ulike fordeler. Hva er viktig for deg? Du kan blant annet velge mellom:

 • Rabatter
 • Fordel ved bestilling av reise
 • Drivstoff
 • Bonus
 • Reiseforsikring

 

Kredittkort i Norge

Det finnes mange forskjellige aktører i Norge som utsteder et kort med kreditt. Cresco og remember er få av de mange. Hvilket kort som er best for deg kommer an på hva som er viktig for deg. Noen av aktørene som tilbyr denne type kort er:

 • Norwegian
 • Santander
 • Eika

 

Sammenlign flere kredittkort for å finne det beste.

Hva er kredittkort?

Kredittkort er på mange måter bare ett annet betalingskort som muliggjør kjøp gjennom en kreditt. En kreditt er en disponibel sum, i stedet for hva du har tilgjengelig på din brukskonto. Din plikt til å betale for kjøpet blir da utsatt gjennom tillitt mellom deg og kreditor (kredittkortselskapet). Ettersom du da regnes som kredittverdig (betalingsdyktig). Kortet er i utgangspunktet lånte penger og anses derfor som en annen form for forbrukslån.

Beløpet som er disponibelt må ikke brukes, men er tilgjengelig når du trenger det. Dette er en av grunnene til at flere skaffer seg et slikt kort fremfor et forbrukslån. Ettersom man kun betaler renter og gebyrer på det beløpet man faktisk bruker.

Du får ikke pengene direkte inn på din konto, men benytter deg av kortet til å betale for tjenester eller varer. Deretter kommer det en månedlig faktura med totalbeløpet som skal betales. Dette beløpet kan enten betales med en gang i sin helhet, eller du kan nedbetale det over tid.

Det er her biten med forbrukslån kommer inn. Om man velger delbetaling over tid, vil det påløpe renter og gebyrer for skyldig beløp. Den effektive renten her er ofte langt høyere enn andre forbrukslån. Noe som gjør at dersom det er snakk om veldig store summer kan det heller lønne seg å heller ta opp et forbrukslån. Da dette lånet har en fast nedbetalingsplan.

Ulemper og fordeler med kredittkort

Ved riktig bruk av dette kortet kan man nyte mange goder, faktisk til og med spare penger gjennom rabattordningene. Fordelene er mange, og først og fremst er et slikt kort godt å ha som en sikkerhet. Kredittkort er penger du bruker for et kjøp, men betaler etterskuddsvis. Dette gjør det mulig å kjøpe en ny vaskemaskin når den gamle har gått i stykker. Selv uten at lønningen har kommet inn på konto. Dersom du har nådd kredittgrensen vil kortet slutte å virke.

Man kan si at et kort som dette krever mer disiplin enn et bankkort. Nettopp fordi dette kortet er enkelt å bruke, men så kommer fakturaen. Andre fordeler kan være alt fra reiseforsikring til rabatt på drivstoff, varer og lignende, opptjening av bonuspoeng og mer.

De ulike kortene har forskjellige fordelsprogrammer, der Bank Norwegian har blant annet 1% opptjening av bonus som du kan bruke på flybilletter. Dersom disse fordelene er viktig for deg når du skal skaffe deg et slikt kort bør du sjekke ut ulike fordelsprogrammer nøye.

Oversikt over fordelsprogrammer

Her er en kort oversikt (ikke fullverdig på hver enkelt selskap):

Reise  
Bank Norwegian:

–          1% opptjening til cash Points som kan benyttes på flyreiser

–          Reise- og avbestillingsforsikring

–          Rabatter på en rekke nettbutikker

 

SAS Eurobonus World MasterCard

 

–          10-20 ekstrapoeng per hundrelapp, og poeng til SAS Eurobonus.

–          Reise- og avbestillingsforsikring

 

Dagligvare  

Coop Mastercard

 

–          1% medlemsbonus på all handel i Coop butikker og andre steder (men ikke i konkurrerende                                dagligvarebutikker)

–          Reise- og avbestillingsforsikring

 

Trumf Visa

–          2% trumfbonus på dagligvare (Eurospar, Jacobs, Joker, Kiwi, Meny og Spar)

–          0,5% på andre kjøp

–          Reise- og avbestillingsforsikring

Drivstoff og bil  

365 Direkte:

 

–          2% på rabatt på alle bensinstasjoner (noe mer på Esso-stasjoner)

 

Cresco Car Premium

 

–          3% rabatt på bensinstasjoner og 1% rabatt på alle kjøp

 

Cresco Gold

 

–          Reise- og avbestillingsforsikring

–          Gratis egenandelforsikring ved leiebil

–          Noen rabattavtaler

 

Andre  

DNB Mastercard:

 

–          20-30% på ulike kjente butikk-kjeder flere ganger i året

–          3% rabatt på alle bensinstasjoner

–          Andre rabattavtaler med inntil 10% rabatt

–          Reise- og avbestillingsforsikring

Re:member

 

–          Cashback konsept på rundt 200 butikker

–          Rabatter i nettbutikker og lokale butikker

–          Reise- og avbestillingsforsikring

 

Santander Flexi Visa

–          4% bonus på valgfri kategori tilknyttet Visa (eks. drivstoff, klær/sko, flyreiser m.m.)

–          Kickback (penger tilbake) på rundt 200 butikker

–          Restauranttilbud på inntil 30% rabatt

Ulempene med kortet er de høye rentene som kommer om du ikke betaler fakturaen i sin helhet med en gang. Det påfalles også ofte, men ikke alltid gebyrer ved uttak i minibanker eller overføring av kontanter fra kortet og over på en brukskonto. Vær også obs på at enkelte kort har årsgebyr.

Beste kredittkort i Norge

Hva som er det beste kredittkortet i Norge, eller for deg, vil avhenge av en rekke faktorer. Om man kun sammenligner gebyrer og påløpende renter etter forfall får man ett resultat. Flere av kortene har også en rekke andre fordeler slik som reiseforsikring, tilbudskampanjer, rabattordninger og mer. Dette gjør at å kåre det beste kortet i Norge er vanskelig.

Hvilket kort som er rett for akkurat deg, vet du best selv. Når det er sagt er det en rekke kort som skiller seg positivt ut. Tester som har blitt gjort i 2018 viser at følgende kredittkort ligger på topp tre:

 • Bank Norwegian Visa
 • Remember
 • Santander Flexi Visa

Kredittkort med betalingsanmerkning

Har du fått avslag på din søknad? Da kan det hende dette skylles betalingsanmerkning. Dersom man har en betalingsanmerkning så gir dette et varsel til mulige kredittgivere og banker. Om at personen eller firmaet ikke betaler gjelden sin.

Inkassokrav, forliksdom og personlig konkurs

Generelt sett vil betalingsanmerkninger (slik som inkassokrav, forliksdom eller personlig konkurs) gjøre det svært vanskelig å få kreditt. Når det er sagt så er det ikke umulig, og har du ryddet opp i økonomien din vil disse betalingsanmerkningene forsvinne. Dette innebærer at du har betalt tilbake alle skyldige beløp.

Har du derimot gått personlig konkurs kan du vente fire år før du sender inn en søknad. Grunnen til dette er at det tar fire år før betalingsanmerkningene slettes. Du bør likevel vurdere om du da faktisk da bør ha et slikt kort eller ikke. Ettersom det tross alt er lånte penger. Du vil nødig havne i samme situasjon igjen. Kortet er praktisk og har en rekke fordeler – men kun når det blir brukt på riktig måte.

Kredittkort uten kredittsjekk

En vanlig bransjestandard blant selskapene er å gjennomføre en kredittkortsjekk. Dette er for å sjekke at du er betalingsdyktig og ikke sitter på betalingsanmerkninger. En kredittsjekk er nemlig den eneste metoden for kreditorer å sjekke at du har betalingsevne.

Det er ikke mulig å skaffe kort uten kredittsjekk. Uansett om bakgrunnen er ønske om en rask søkeprosess eller tidligere betalingsanmerkninger. Dette er fordi det er lovpålagt å foreta en kredittsjekk av søker for å vurdere forbrukerens kredittverdighet (jf. Finansavtaleloven §46 b).

Får du avslag på kredittsøknaden kan du sjekke opp din kredittscore og gjennomføre nødvendige tiltak for å heve din kredittscore. Det som er avgjørende i kredittsjekken er alder, inntekt, gjeld og betalingsvaner.

Å bestille en kredittsjekk koster ikke mer enn 50 kroner. Her får du en oversikt over hva dine potensielle långivere vil se. For å forbedre din kredittscore bør du betale ned den dyreste gjelden du sitter på først. Hold deg deretter til betalingsfrister og eventuelt vurdere å refinansiere gjelden din slik at du blir kvitt den.

Unngå kredittkortgjeld

Det er ikke noe i veien å ha et slikt kort, men bruk hodet når du har det. Bruk kun penger du faktisk vet du har, betal fakturaen før forfall. Ikke la deg friste av en høy kredittramme. Ved fornuftig bruk kan du nyte godene av ulike fordeler uten å havne i gjeld.

Søk om kredittkort

Ved å sammenligne ulike aktører vil du raskt og enkelt kunne finne det beste kortet. Søk i dag og se hvilke produkter som passer for deg!

Har du flere dyre kredittkort lån? Da kan det være lurt å refinansiere til ett billigere lån.

Visste du at man kan spare en del på å bruke et kredittkort, hvis man bruker det på riktig måte?