Finn beste Hyttelån – Søk nå!

Hyttelån med pant i bolig

Hyttelån med samme rente som boliglånet

Eks: Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.

Sammenlign lånetilbud fra 8 banker

Fyller du ut skjemaet hos oss vil søknaden bli sendt ut til 8 banker gjennom TjenesteTorget som finansagent. Så fort alle bankene har vurdert søknaden din, tar vi kontaktet med deg for å presentere de beste lånetilbudene.

Forbrukslån BB Bank ASA
Forbrukslån Ikano Bank
Forbrukslån Monobank
Forbrukslån Svea Finans
Fobrukslån Instabank
Fobrukslån Ya Bank
Forbrukslån Santander Consumer Bank
Forbrukslån BN Bank

Slik kan du søke om forbrukslån

Send inn 1 søknad

Du fyller ut ett skjema og har da muligheten til å søke på lån fra flere banker samtidig – helt uforpliktende

i

Sammenlign tilbud

Etter søknaden er behandlet vil du raskt motta flere lånetilbud som du kan vurdere – se etter det billigste lånet

Velg beste lån

Etter du har valgt lån, signerer du låneavtalen og får pengene utbetalt på kontonummeret du har oppgitt i lånesøknaden

Vi hjelper deg med å innhente flere lånetilbud, slik at du billigst mulig hyttelån

Hvordan funker hyttelån?

Hos mange banker er hyttelån ganske likt et boliglån, hvor man stiller boligen man kjøper som sikkerhet. Derfor er de mest gunstige lånene altså hos bankene som sidestiller boliglån og hyttelån.

Standarden og hvor hytta ligger er viktige faktorer når man søker lån. 

Hyttelån med pant i bolig

Du kan få et billigere lån om du tar pant i boligen din.  Da baker du det nye lånet inn i det eksisterende og får samme rente som på boliglånet.

Det er også flere banker som tilbyr såkalt flexilån, også kjent som rammelån og boligkreditt. Da får man kreditt på opptil 60 % av boligens verdi, avhengig av hvor mye du har betalt ned på boliglånet allerede.

Søk om hyttelån fra flere banker
Samle alle dine dyre kredittkort lån til ett forbrukslån.

Mangler du litt ekstra for å kjøpe hyttedrømmen? Da kan et hyttelån være til god hjelp.

Om hyttelån

Hytte på fjellet, eller ved sjøen. Topp moderne med varmekabler i oppkjørselen og innlagt vann, eller gammelt krypinn med rustikk sjarm og utedo? Bygge selv eller kjøpe?

Det er ikke alle som har en familiehytte de kan bruke eller kommer til å arve, eller kanskje man vil ha noe eget. Så for de som har hyttedrøm de vil skal gå i oppfyllelse, så må finansieringen være i boks.

Da finnes spesifikke hyttelån og lån til fritidsbolig, men det er finnes også både mer og mindre gunstige alternativer også.

Før du i det hele tatt vurderer å låne, bør du være ærlig med deg selv og se om det er rom for å betjene et lån i økonomien din.

Hvordan funker hyttelån?

Hos flere banker er hyttelån ikke stort annerledes enn et boliglån, hvor man stiller boligen man kjøper som sikkerhet. Derfor er de mest gunstige lånene altså hos bankene som sidestiller boliglån og hyttelån.

Standarden på hytta og hvor den ligger er viktige faktorer når man søker lån. De ulike bankene har forskjellig krav til hvilke hytter som stilles som sikkerhet. Derfor gir en del bare lån i sentrale strøk.

Slik som Trysil, Geilo og på kysten på Sørlandet er eksempler på dette. Her er det enten etablert hytteutbygging, eller i nærheten av tettsteder. Det har nok noe med at bankene ikke vil ta hytter som ikke er lett omsettbare som sikkerhet.

Det er ikke alle banker som tilbyr hyttelån, men de som gjør det tilbyr ofte belåningsgrad mellom 60 og 70 %. Så hvis det er snakk om å låne med kun selve hytta som sikkerhet, vil du da altså trenge rundt 30 til 40 % egenkapital.

Lån til hytte med pant i bolig

Et noe billigere lån er mulig å få hvis man tar pant i bolig. Det forutsetter så klart at man har en bolig å pantsette fra før. Da baker du det nye lånet inn i det eksisterende og får samme rente som på boliglånet.

Det er også flere banker som tilbyr såkalt flexilån, også kjent som boligkreditt og rammelån. Da får man kreditt på opptil 60 % av boligens verdi, avhengig av hvor mye du har betalt ned på boliglånet allerede.

Dette fungerer litt som et kredittkort, og man betaler kun gebyrer og renter på det man tar ut, og slipper etableringsgebyr. Det kan brukes til hva man vil, men det er fortsatt snakk om et lån, og man bør tenke seg godt om.

Anbefalingen er å sette opp de månedlige avdragene i takt med det du låner, for å ikke bruke enda lenger tid på å betale ned lånet.

Forbrukslån til hytte

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det vil si at det ikke tas pant i det du kjøper, dermed kan du bruke pengene til hva du vil. Ulempen er at rentene er betydelig høyere enn med et lån med sikkerhet.

Lån uten sikkerhet pleier å være på opptil 500.000 kroner.

Forbrukslån er i så fall siste utvei, og hvis du vurderer det, bør du heller stille deg spørsmål ved hvor viktig det egentlig er å eie en hytte. Kommer den til å bli brukt like ofte som den koster?

Andre kostnader tilknyttet hytte

I tillegg til å måtte betjene lånet og dets kostnader, er det flere kostnader tilknyttet en hytte eller fritidsbolig, som man bør være klar over.

  •         Kommunale avgifter – dette vil variere fra kommune til kommune, og det vil koste deg mer om du har innlagt vann på  hytta
  •         Transport – avhenger av hvor langt unna du bor og hvor hytta. Må du bruke båt for å komme dit? Eller er det veier som ikke egner seg for bilen du allerede har?
  •         Hytteforsikring – når det er snakk om hyttelån med sikkerhet i hytte stilles det krav om at hytta forsikres. Om lånet er usikret er det også lurt med forsikring, ettersom det gir deg sikkerhet mot ting som brann og innbrudd.
  •         Eiendomsskatt – dette er en skatt som varierer fra kommune til kommune.

Skal du kjøpe forsikring er det mye penger å spare på å samle dem hos en aktør. Du kan også sammenligne flere aktører ved å bruke en sammenligningstjeneste på nett.

Verdt å merke seg angående fritidsbolig

Hvis du ønsker å kjøpe en vanlig bolig og bruke den som fritidsbolig, da kan det hende det er boplikt der. Det vil si at det er nødt til å bo en person i boligen gjennom hele året. Dette er for å hindre at vanlige hus står tomme på mindre steder.

Derfor bør du lese deg litt opp på kommunen du ønsker å kjøpe hytte i, og hvilke regler og avgifter de har der.  

Skaff deg oversikt

Det kan det være en idé å sjekke om de lokale bankene der tilbyr hyttelån eller lån til fritidsbolig, særlig om du har lokal tilknytning. Eller høre med banken du allerede har lån om muligheten for lån med pant i bolig.

Flere av bankene har også en kalkulator for hyttelån, som kan være lur å sjekke ut. Da kan man få et overblikk over hva det faktisk kommer til å koste deg og hvor lang tid det tar før du har klart å betale det ned.

Å innhente lånetilbud fra flere banker er også en måte å få ned kostnader på. Da sender du kun én søknad til flere samtidig, og får tilbud om lån tilbake.

Dette kan også være lurt om du har et eksisterende boliglån, for kanskje finner du en bank som kan tilby lavere rente på boliglån. Noe som kan spare deg flere tusen kroner.

Alternativer til forbrukslån

Det fremste alternative for en ung lånesøker vil være å spare penger eller spørre familie om hjelp. Man bør dessuten bedømme om man virkelig trenger det man ønsker å låne til, og hvorfor det eventuelt haster så.

Er det fordi du mangler jobb, og ikke har mulighet til å spare, er det kanskje lett å miste motet når man søker jobber og ikke får napp.

Da er det flere ting du kan gjøre. Du kan få noen til å se over CV og søknad, og det kan hjelpe om du møter opp hos arbeidsgiver personlig og slår av en prat og leverer søknaden.

Mangler du erfaring er det mye du kan gjøre frivillig som kan være med å male et bilde av deg for arbeidsgiver. Er du besøksvenn for eldre vil det kanskje vise deg som en empatisk person, mens på en festival kan du få erfaring med kundebehandling.

Les nøye gjennom alt du får

For å unngå å gå på en smell og mulig ende opp som gjeldslave i årene som kommer, bør du sette deg inn i finansielle begreper, samt lese nøye gjennom vilkår og betingelser banken tilbyr.

Er det noe du ikke forstår, så spør!

Blant annet bør du være obs på at du sammenligner den effektive renten og ikke den nominelle. Fordi den effektive renten er mer representativ for hva det faktisk koster, og hva du må betale tilbake.

Dette skjer om du ikke betaler ned forbrukslån

Noen nettsteder vil kanskje prøve å få et forbrukslån til å virke som ekstra rom i økonomien sin, men man bør alltid være klar over at ingen lån er gratis penger, men kan få store konsekvenser.

Særlig et forbrukslån har høye kostnader fordi man ikke stiller med sikkerhet.

At man stiller med sikkerhet vil si at banken vil kunne få pengene sine på andre måter om du ikke betaler. Det kan være eksempelvis bolig eller bil som ender på tvangssalg.

Med et forbrukslån vil kostnadene vokse seg større om du ikke betaler, og det vil bli opprettet et inkassokrav mot deg. Da får man etter hvert betalingsanmerkninger og inkassogebyrer.

Går det for langt kan du få direkte trekk i lønn eller trygd, eller tvangssalg av eiendom eller gjenstander.

Har du ingen av disse tingene, vil innkreverne kunne forsøke å hente penger av deg de neste 10 årene.

Skaff deg oversikt

Har du uansett råd til å låne, og bestemt deg for det, så er det ikke nødvendigvis de beste prisene. Konkurransen mellom låneutstedere som tilbyr forbrukslån til de som er 18 år er lav, og de trenger dermed ikke gå særlig ned på prisen.

Derfor kan du som 18-åring få en dårligere rente enn en på 20 år eller 23 år. I tillegg får man lån basert på sin inntekt og betalingsevne. Det er ikke sikkert du får så mye du søker om heller.

Skal du først søke så bør du innhente lånetilbud fra så mange av de aktuelle bankene som mulig. Dette for å få en oversikt over hvilke som tilbyr det beste og billigste forbrukslånet.

Det finnes også noen sammenligningstjenester på nett, som lar deg som er 18 år søke hos flere banker samtidig. Da sender du kun én søknad og får svar fra flere, og da bankene at de konkurrerer og det kan drive ned prisen.