Hvor mye kan jeg låne?

Få lån fra 10.000 til 500.000

Få nedbetalingstid fra 1 til 15 år

Nominell rente fra 5,95%

Til refinansiering av gjeld eller nytt lån

Eks: Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.

Sammenlign lånetilbud fra 8 banker

Fyller du ut skjemaet hos oss vil søknaden bli sendt ut til 8 banker gjennom TjenesteTorget som finansagent. Så fort alle bankene har vurdert søknaden din, tar vi kontaktet med deg for å presentere de beste lånetilbudene.

Forbrukslån BB Bank ASA
Forbrukslån Ikano Bank
Forbrukslån Monobank
Forbrukslån Svea Finans
Fobrukslån Instabank
Fobrukslån Ya Bank
Forbrukslån Santander Consumer Bank
Forbrukslån BN Bank

Slik finner du beste forbrukslån med 3 enkle steg!

Send inn 1 søknad

Du fyller ut ett skjema og har da muligheten til å søke på lån fra flere banker samtidig – helt uforpliktende

i

Sammenlign tilbud

Etter søknaden er behandlet vil du raskt motta flere lånetilbud som du kan vurdere – se etter det billigste lånet

Velg beste lån

Etter du har valgt lån, signerer du låneavtalen og får pengene utbetalt på kontonummeret du har oppgitt i lånesøknaden

Lurer du på hvor mye kan jeg låne? Dette kan du gjøre ved å få tilbud fra flere banker.

Norges beste forbrukslån

Det er mange banker som tilbyr forbrukslån, hvilket forbrukslån som er best i Norge er vanskelig å svare på. Forbrukslånet skal nemlig være best for deg og ingen andre. Du kan finne forbrukslånet som passer best til deg med kun 3 enkle steg:

 1. Fyll ut skjemaet på vår side
 2. Velg hvilke banker du ønsker å motta tilbud fra
 3. Sammenlign lånetilbudene og velg det beste

 

Forbrukslån med best rente

For å finne forbrukslån med best rente burde du sammenligne forskjellige lånetilbud fra ulike banker. Da er det viktig at du ser på den effektive renten ikke nominelle. Den effektive renten er hva du faktisk betaler, det vil si at det er den samme som nominell rente pluss:

 • Gebyrer
 • Omkostninger
 • Andre skjulte kostnader

 

 

Hvor mye kan jeg låne? Få tilbud og sjekk nå
Har du mye kredittkort gjeld? Fin ut hvor mye du kan låne for å refinansiere

Visste du at mer enn 300.000 husholdninger i Norge har høy kredittkortgjeld?

Hvor mye kan jeg låne?

Hvor mye man kan låne, kommer ikke bare an på ens økonomiske situasjon, men også hva pengene skal brukes til. Det vil si hvilket type lån det dreier seg om. Imidlertid er det trygt å anta at fleste som stiller seg dette spørsmålet har bolig- bil- eller forbrukslån i tankene. Dette skal vi finne mer ut av her. 

Økonomien din er viktig uansett lån

Før vi ser på hvor mye man kan låne i de forskjellige type lån, er noen generelle bemerkninger på sin plass. Uansett hvilket lån det dreier seg om, vil långiver alltid henvende seg til et kredittopplysningsbyrå for informasjon om økonomien din. Hvis det da kommer fram at du har betalingsanmerkninger, vil de fleste låneinstitusjoner ikke gi deg lån overhodet. Ved kredittsjekken blir du også tildelt en kredittscore. Det er den bankene tar utgangspunkt i når de anslår hvor stor betalingsevne du har.

Kredittscoren din er med andre ord avgjørende for om du får lån overhodet og i så fall hvor mye. Den har dessuten innvirkning på andre ting, som for eksempel hvor kostbare forsikringene dine blir.

Foruten eventuelle betalingsanmerkninger vil kredittscoren din avhenge av blant annet følgende forhold:

 • Hvor mye du har tjent de siste tre årene
 • Hvor stabil inntekten din er
 • Hva formuen din ligger på
 • Om du er selvstendig næringsdrivende
 • Hvilken skatteklasse du befinner deg i
 • Alderen din

forbrukslån?

Enkelthetene ved økonomien din vil altså påvirke hvor stort lån du kan få uansett hvilket lån det dreier seg om. Nå skal vi se hvordan rammene for mer spesifikke typer lån avgjør hvor store lånesummer du kan forvente. 

Alle banker tar utgangspunkt i forskriften fra Finansdepartementet når de bestemmer hvor mye de skal låne ut til forbrukslån. Bankene må også forholde seg til disse forskriftene når de vurderer selve søknaden. 

I forskriftene står det blant annet at gjelden din ikke skal overstige fem ganger bruttoinntekt. I tillegg må du tåle en renteøkning på 5% Årsaken til dette er å unngå at folk skal få betalingsproblemer. 

Lån i forhold til inntekt

La oss si at du tjener 450 000 kroner i året. Da vil du i høyden vil kunne låne 2,25 millioner kroner. Og glem ikke at det her er snakk om den samlede gjelden din, ikke bare boliglånet. Det vil si at hvis du har et studielån fra før av, så må også det innlemmes i regnestykket. De 2,25 millioner kronene vi kom fram til ovenfor, innbefatter altså boliglån pluss alle andre lån du måtte ha. Det være seg studielån, kredittkortgjeld eller billån. Låner du sammen med en annen, vil bankene ta utgangspunkt ikke bare i deres samlede inntekt, men også samlede lån.

En annen ting vedrørende inntekt, er det ikke bare hva du har tjent og hva du tjener nå som teller. Kan du sannsynliggjøre kommende økninger i inntekten, vil også det påvirke bankens lånevilje i positiv retning.

Begrensning hos banken

Uansett om du har en inntekt som tilsier at du kan låne 2,25 millioner kroner, betyr ikke det at du kan få dette i forbrukslån. Hva er egentlig utlånsgrensen når det kommer til lån uten sikkerhet? De forskjellige bankene har forskjellige grenser. De fleste bankene opererer med en grense fra 10.000 til 500.000 uten forbrukslån. Den eneste som tilbyr 600.000 er Bank Norwegian. 

Nedbetalingstiden påvirker også hvor mye lån du kan få. Ønsker du et høyt lån, må du nok øke nedbetalingstiden din for å kunne få det. Er du usikker på hvor mye du kan låne? Da kan du fylle ut vårt skjema og få tilbud fra flere banker. På denne måten finner du enkelt ut hvilket som er det billigste. 

Billån med eller uten sikkerhet?

Når det gjelder bilkjøp, avhenger lånesummen blant annet av om du velger lån med eller uten kaskoforsikring. Hvilken løsning som passer deg best, kommer an på hvilken bil du skal kjøpe. La oss si at du skal bruke mer enn 100 000-150 000 kroner. Da vil full kaskoforsikring ofte være tilrådelig. På en eldre bruktbil lønner det seg derimot sjelden. Det kommer fram når man veier bilens verdi, forsikringspremien og renten på lånet opp mot hverandre.

Siden kaskofrie billån innebærer en større risiko for banken, setter man ofte et tak på omkring 100 000 kroner. Velger man derimot full kasko, er det i hovedsak økonomien din som bestemmer. En annen løsning er å låne med sikkerhet i eiendom, for eksempel gjennom et rammelån. Ved rammelån er det verdien av eiendommen din som avgjør hvor mye du kan låne. Lånet skal imidlertid ikke overstige 60 prosent av eiendommens verdi. Og da må man ta eventuelt eksisterende boliglån med i beregningen. For mange kan det å gjøre om boliglånet til rammelån lønne seg framfor å ta opp et nytt lån.

Ønsker du et billån uten sikkerhet? Med andre ord, et forbrukslån. Dette kan du søke hos flere banker. Så lenge du får innvilget lånet kan du selv bestemme hva du bruker pengene på. Uansett om du skal kjøpe bil, refinansiere kredittkort eller smålån. På denne måten slipper du å måtte betale for en kaskoforsikring uten å trenge det.