Slik får du forbrukslån med lav rente

Få lån fra 10.000 til 500.000

Få nedbetalingstid fra 1 til 15 år

Nominell rente fra 5,95%

Til refinansiering av gjeld eller nytt lån

Eks: Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.

Sammenlign lånetilbud fra 8 banker

Fyller du ut skjemaet hos oss vil søknaden bli sendt ut til 8 banker gjennom TjenesteTorget som finansagent. Så fort alle bankene har vurdert søknaden din, tar vi kontaktet med deg for å presentere de beste lånetilbudene.

Forbrukslån BB Bank ASA
Forbrukslån Ikano Bank
Forbrukslån Monobank
Forbrukslån Svea Finans
Fobrukslån Instabank
Fobrukslån Ya Bank
Forbrukslån Santander Consumer Bank
Forbrukslån BN Bank

Slik kan du søke om forbrukslån med lav rente

Send inn 1 søknad

Du fyller ut ett skjema og har da muligheten til å søke på lån fra flere banker samtidig – helt uforpliktende

i

Sammenlign tilbud

Etter søknaden er behandlet vil du raskt motta flere lånetilbud som du kan vurdere – se etter det billigste lånet

Velg beste lån

Etter du har valgt lån, signerer du låneavtalen og får pengene utbetalt på kontonummeret du har oppgitt i lånesøknaden

Sammenlign flere tilbud slik at du får forbrukslån med lav rente

Store renteforskjeller

Med mange ulike tilbydere av forbrukslån er det også store renteforskjeller. Renten vil variere helt fra 5,95% til 50%. Så her er det mye å spare på å velge riktig forbrukslån. Selvfølgelig er det ulike faktorer som påvirker hvilken rente du får, blant annet:

  • Lånesum
  • Nedbetalingstid
  • Inntekt

 

Hvordan finne lavest rente

For å finne et forbrukslån med lav rente burde du sammenligne flere lån. Da vil bankene konkurrere om deg og strekke seg lenger for å få deg som kunde. Du kan enkelt gjøre dette hos oss ved å:

  1. Fylle ut skjemaet på vår side
  2. Velg hvem du ønsker å motta tilbud fra
  3. Sammenlign og velg det beste tilbudet

 

 

Vi hjelper deg med å finne forbrukslån med lav rente
Dyr kredittkortgjeld? refinansier og søk om forbrukslån med lav rente

Visste du at man kan få lavere rente på forbrukslånet ved å sammenligne lånetilbud fra flere banker?

Forbrukslån lav rente

At forbrukslån kan bli dyrt er ingen hemmelighet. Vi ser stadig nyhetsoppslag om økende trend til å benytte seg av forbrukslån og blir varslet om høye renter. Det som er viktig dersom du ønsker å ta opp et lån er å sammenligne flere aktører. Deretter finne det forbrukslån med lav rente. I tillegg bør du ha en god nedbetalingsplan som du kan betjene.

Det er ikke noe i veien for å ta opp et forbrukslån – men du må gjøre det riktig, ellers kan det koste deg svært mye mer enn utgangspunktet. Forbrukslån kan være praktisk av mange årsaker, særlig om du ikke har en bufferkonto eller kredittkortmuligheter. Forbrukslån kan også benyttes som en måte å refinansiere smålån på. Det lønner seg nemlig å samle alle smålån til et større, ettersom dette gir mindre rentekostnader totalt sett.

Videre gir refinansiering en svært god oversikt over utestående gjeld du har. Ettersom du etter refinansiering kun trenger å forholde det til ett lån og ikke mange hos ulike banker. Dersom du ønsker å ta opp et forbrukslån, uansett grunn, kan du bruke vår tjeneste til å finne ut månedskostnad basert på ønsket lånebeløp og nedbetalingstid. Send inn en søknad ved å fylle ut informasjonen og du får flere tilbud fra ulike banker.

Hva slags rente man får på et slikt lån er svært individuelt. Så for å finne ut hva et forbrukslån kommer til å koste deg bør du hente inn tilbud. Disse er selvfølgelig helt uforpliktende, og du trenger absolutt ikke takke ja om du ikke ønsker.

Forbrukslån rente

Som nevnt er renten på forbrukslånet satt individuelt, dette er beregnet ut ifra faktorer som inntekt, gjeldsstatus, økonomisk situasjon og mer. Långivere gjør en kredittvurdering av deg gjennom en kredittsjekk og oppgitt informasjon, deretter gir de deg et tilbud på forbrukslån. Når du skal sammenligne tilbud om forbrukslån er det den effektive renten du skal sammenligne ettersom denne renten tar hensyn til alle kostnader som lånet har.

Flere banker oppgir gjerne nominell rente fordi denne er lavere enn den effektive renten. Den nominelle renten variere fra helt nede i 6,39% og opp til 30%, mens den effektive renten (og den renten du faktisk skal se på) starter på mellom 6,8% til 9% og kan komme opp i rundt 40% avhengig av hvilken aktør det er snakk om. Den effektive renten er høyere ettersom den tar med andre kostnader tilknyttet lånet. Se en lenger forklaring på forskjellen under.

Beste rente forbrukslån

Hvilken bank som tilbyr den beste rente på forbrukslånet varierer hele tiden ettersom de ulike aktørene i markedet kjemper om kundene. Nå for tiden er det Sambla som tilbyr den laveste startrenten fra 6,17%, deretter kommer Axo Finans på startrente fra 6,81% og rett i helen ligger Lendo på 6,86%.

Når det er sagt er det ikke sikkert at du får den laveste renten i markedet som tilbud på ditt forbrukslån. Renten settes svært individuelt, så for å finne ut hvilken bank som faktisk tilbyr deg et lån med lav rente må du ta kontakt med de ulike aktørene og deretter sammenligne tilbudene.

Rente på lån

Renter på lånet er en godtgjørelse som gis for disposisjonsrett til kapital og har flere funksjoner. Det er en risikopremie for bankene som en sikkerhet for at låntaker faktisk betaler tilbake det lånte beløpet. Videre fungerer det som et vederlag for lån av penger, og til slutt gir renter kreditor en kompensasjon for fall i pengeverdi i den perioden pengene disponeres av debitor.

Rentefritt lån

Rentefritt lån skal du derfor lete lenge etter før du finner det. Et slikt lån må du nok til familie eller venner for å få, for uten rentene sier det seg selv at bankene ikke tjener noe på å gi deg disposisjon for et pengebeløp. Ett unntak skal likevel nevnes, og det er visse markedsføringskampanjer der banker tilbyr rentefri lån for nye kunder til en bank.

Her er det mange grenser, deriblant at beløpene som regel holdes veldig lave og det er kun snakk om at du kan låne beløpet innenfor en bestemt periode uten å betale renter. Denne tidsperioden kan strekke seg fra 10 til 40 dager, altså blir et slikt forbrukslån som er rentefritt noe tilsvarende bruk av kredittkort. Da kan det være like greit å heller benytte seg av et kredittkort, men du står selvsagt fritt til å velge selv.

Hva er debetrente?

Det mange ikke er klar over når man snakker om forbrukslån er det som kalles debetrente. Debetrente er kort sagt en overtrekksrente, altså når man betaler etter forfall. Et annet navn på dette er forsinkelsesrenter (også kaldt en ufrivillig kreditt).

Forsinkelsesrenter er en slags strafferente for at skyldneren misligholder betalingsforpliktelsen. I utgangspunktet skal dette virke preventivt og en forsinkelsesrente er normalt sett ganske høy. Debetrenter beregnes over antall dager du betaler for sent. Husk derfor å betale fakturaen i sin helhet innen forfall, så slipper du de ekstra kostnadene det medfører å la være.

Kredittrente

Kredittrente er de ordinære rentene som løper inntil fordringen forfaller, altså de effektive rentene på lånet.

Nominell og effektiv rente

Det er fort gjort å gå surr når man snakker om renten, kanskje ikke så rart når det finnes en som kalles nominell rente og en som kalles effektiv rente. Forskjellen er imidlertid viktig, og særlig innenfor forbrukslån vil det si noe om kostnadene ved lånet. Den nominelle renten er grunnrenten på et lån eller en kreditt, altså uten å ta med alle kostnadene det koster å låne penger.

Den effektive renten derimot har med alle kostnader knyttet til, og består følgelig av den nominelle renten pluss et eventuelt etableringsgebyr, depositumsgebyr og termingebyr. Nettopp derfor er det den effektive renten du skal se på når du sammenligner ulike lånetilbud, ettersom dette er den faktiske prisen på lånet.

Flytende rente

At du har flytende rente på lånet vil si at rentene følger markedsrenten som banken tilbyr. Den markedsrenten banken tilbyr følger som regel etter hvordan styringsrenten settes (den er bestemt av sentralbanken). De fleste banker vil likevel holde et øye med sine konkurrerende banker, slik at når en bank endrer renten nedover eller oppover vil banken følge etter for å holde seg konkurransedyktig og lønnsom.

Dersom ikke bankene følger med en nedgang i renten, vil jo kundene heller foretrekke å bruke banken som tilbyr den billigste renten.  Det er heller ikke noe krav at bankene følger styringsrenten, men det er høyt press for det. Å velge en flytende rente er som regel det som er mest lønnsomt for deg, men dersom du ønsker å ha en veldig forutsigbar fremtid kan binding av renten være aktuelt.

Lån uten sikkerhet lav rente

Forbrukslån er normalt sett lån uten sikkerhet, selv om noen velger å sette pant i eiendeler for å presse ned renten. Ettersom det er snakk om et lån uten sikkerhet blir også renten satt deretter fordi dette gir økt risiko for banken. Når det er sagt, så kan du likevel finne forbrukslån uten sikkerhet med en lav rente.

Slik finner du laveste rente

Bruk vår tjeneste til å enkelt og raskt søke om forbrukslån. Du får en rekke gode tilbud fra ulike aktører på markedet, som er helt uforpliktende, der du kan selv sammenligne og takke ja til den laveste renten. Enklere blir det ikke.