Forbrukslån best i test -slik finner du det

Få lån fra 10.000 til 500.000

Få nedbetalingstid fra 1 til 15 år

Nominell rente fra 5,95%

Til refinansiering av gjeld eller nytt lån

Eks: Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.

Sammenlign lånetilbud fra 8 banker

Fyller du ut skjemaet hos oss vil søknaden bli sendt ut til 8 banker gjennom TjenesteTorget som finansagent. Så fort alle bankene har vurdert søknaden din, tar vi kontaktet med deg for å presentere de beste lånetilbudene.

Forbrukslån BB Bank ASA
Forbrukslån Ikano Bank
Forbrukslån Monobank
Forbrukslån Svea Finans
Fobrukslån Instabank
Fobrukslån Ya Bank
Forbrukslån Santander Consumer Bank
Forbrukslån BN Bank

Slik kan du søke om forbrukslån

Send inn 1 søknad

Du fyller ut ett skjema og har da muligheten til å søke på lån fra flere banker samtidig – helt uforpliktende

i

Sammenlign tilbud

Etter søknaden er behandlet vil du raskt motta flere lånetilbud som du kan vurdere – se etter det billigste lånet

Velg beste lån

Etter du har valgt lån, signerer du låneavtalen og får pengene utbetalt på kontonummeret du har oppgitt i lånesøknaden

Refinansiering kan være lurt når det kommer til lån uten sikkerhet

Slik finner du det beste forbrukslånet

Flere er stadig på jakt etter det beste forbrukslånet. Men hvilket lån er egentlig det beste? Dette kan være vanskelig å bedømme på en test. Det beste forbrukslånet for andre er kanskje ikke like bra for deg. Den beste løsningen er derfor å innhente flere tilbud og sammenligne. Da finner du det billigste og beste forbrukslånet for deg. 

Hva får man ut av en slik test?

Flere leter stadig etter tester for å å finne det beste produktet. Hva en slik test kan si deg er ikke alltid lett å vite. Disse testene er knyttet opp til en person sin økonomi og behov. Med andre ord så er det kanskje ikke testet for deg og dine. Det er derfor viktig at du er kritisk når du leser slike tester. Finn det beste lånet ved å innhente tilbud og sammenligne de selv. 

Spar penger ved å refinansiere dyre smålån
Har du mye kredittkort gjeld? Da kan det lønne seg å refinansiere

Forbrukslån kommer i mange varianter. Derfor er det viktig at du innhenter tilbud og finner det beste for deg.  

Forbrukslån best i test?

Forbrukslån kan bli en dyr investering, særlig hvis du velger feil lån. Flere nettsider har utført tester på hvilket forbrukslån som er best i test. Men hva er egentlig best i test når det gjelder forbrukslån?

Hvilket lån som er best for deg, avhenger av din situasjon og hvor mye du trenger å låne. Et lån som er blitt kåret til best i test, er ikke garantert å passe dine behov.

Alle investeringer bør derfor starte med god kartlegging av hva du trenger og hvordan du skal betale tilbake. Med dette som utgangspunkt, blir søket etter lån enklere.

Nominell og effektiv rente

For å kunne velge det beste forbrukslånet, er det viktig å vite forskjellen på nominell rente og effektiv rente.

Mange banker markedsfører den nominelle renten.  Men dette er bare bankens kompensasjon og provisjon for å låne deg penger. Effektiv rente inneholder også alle avgifter, gebyrer og omkostninger som banken har med å låne deg penger.

Altså – nominell rente + avgifter og gebyrer = effektiv rente.

Bankens risiko

Bankens avgifter, gebyrer og omkostninger øker når bankens risiko øker.

Boliglån utgjør liten risiko for långiver, da det tas pant i boligen. Dersom du misligholder lånet, overtar banken huset og får dekket sine utgifter. Et boliglån løper i tillegg over mange år, og gebyrer og omkostninger blir derfor fordelt over mange terminer. Både nominell og effektiv rente er derfor lave på et boliglån.

Forbrukslån er lån uten sikkerhet, og utgjør større risiko for långiver. Banken tar ikke pant i investeringsobjektet, og har dermed færre muligheter til å innkreve lånet dersom det misligholdes. Omkostningene blir da høyere, og varierer mye fra lån til lån. I tillegg er nedbetalingstiden kortere, og avgiftene fordeles på færre år. Det er derfor ofte svært stor differanse mellom nominell rente og effektiv rente på forbrukslån.

På særlige små forbrukslån er det ikke uvanlig med en effektiv rente på rundt 300 – 400% eller høyere.

Kartlegging av behov

Det finnes mange nettsider som lar deg sammenlikne forbrukslån. Dette gjør prosessen med å finne riktig lån enklere. Men for å vite hva som er riktig lån for deg, må du først kartlegge behovet ditt, og hva det nye forbrukslånet skal dekke.

Trenger du forbrukslån?

Hva forbrukslånet vil koste deg, avhenger av størrelse på lånet og nedbetalingstid. I noen tilfeller kan en refinansiering av boliglån være et rimeligere alternativ. Men dette avhenger av flere faktorer, og må diskuteres med banken din. Vær også oppmerksom på at banken ofte tar høye gebyrer for å refinansiere et boliglån.

I tillegg må du tenke på at lånesummen blir fordelt over svært mange år. Lang nedbetalingstid betyr at du betaler mer renter. Refinansiering kan derfor i det lange løp kan bli et dyrere alternativ.

Trenger du lave månedlige nedbetalinger, kan refinansiering likevel være en foretrukket løsning.

Størrelse på lånet

Noen investeringer har en konkret sum, og det er lett å vite hvor mye du må låne. Skal du derimot låne penger til et prosjekt, er det lurt å ta høyde for uforutsette utgifter i tillegg. Har du også andre små lån eller dyr kredittkortgjeld, kan det være hensiktsmessig å bake disse inn i et nytt forbrukslån. Ett større lån, koster deg mindre enn flere små.

Hvor raskt kan du nedbetale

Alle lån blir billigere jo raskere de nedbetales. Har du dårlig økonomi vil det imidlertid være en dårlig idé å ta opp et forbrukslån som har kort nedbetalingstid. Kan du ikke betale til riktig tid, løper rentene og lånet blir raskt langt mer kostbart enn utgangspunktet. Vær derfor realistisk. Det er bedre å velge et lån med lengre nedbetalingstid, selv om rente eller gebyr kan være noe høyere.

Andre forhold

Aldersgrensen for forbrukslån varierer. Vær oppmerksom på at den effektive renten har en tendens til å øke når aldersgrensen synker.

De fleste banker krever at du skal ha vært norsk statsborger i to år. Selv om noen banker godkjenner selv om det bare er søkt om statsborgerskap.

Norske banker er lovpålagt å gjøre kredittsjekk. De færreste banker gir lån dersom du har betalingsanmerkninger.

Norske banker har også krav om å vurdere betalingsevnen. Du skal tjene over 200.000 pr år. Selvstendig næringsdrivende må ha dokumentert inntekt siste 3 år.

Sammenligne lån på nett

Når kartleggingen nå er gjort, er det tid for å finne riktig lån. Som nevnt tidligere, er det flere som tilbyr løsninger for å finne det billigste lånet.

Låneportal

En låneportal har samlet informasjon om ulike typer lån fra flere banker, og lar deg sammenligne vilkår og priser. Låneportalene henter informasjon fra ulike banker og ulike lån. Du kan derfor spare mye på å sjekke flere låneportaler. Eksempler på låneportaler er Finansportalen.no, Billigeforbrukslån.no og Forbrukslån.no.

Velg lånet med vilkårene som passer deg best, og du blir sendt til bankens nettside for å søke om lån.

Lånemegler/ finansagent

En lånemegler fungerer som et mellomledd mellom deg og banken. Lånemegleren sender lånesøknaden din til flere banker, og lar bankene konkurrere om å gi deg det beste tilbudet.  Det er gratis og uforpliktende å bruke lånemegler. Du er derfor ikke bundet til å velge noen av tilbudene som presenteres for deg.

Lånemeglere får provisjon av banken som får solgt sitt lån til deg. Provisjonen er lik uansett bank, og forhindrer at tjenesten fremmer noen banker foran andre.