Finn beste forbrukslån – Søk nå!

Få lån fra 10.000 til 500.000

Få nedbetalingstid fra 1 til 15 år

Nominell rente fra 5,95%

Til refinansiering av gjeld eller nytt lån

Eks: Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.

Sammenlign lånetilbud fra 8 banker

Fyller du ut skjemaet hos oss vil søknaden bli sendt ut til 8 banker gjennom TjenesteTorget som finansagent. Så fort alle bankene har vurdert søknaden din, tar vi kontaktet med deg for å presentere de beste lånetilbudene.

Forbrukslån BB Bank ASA
Forbrukslån Ikano Bank
Forbrukslån Monobank
Forbrukslån Svea Finans
Fobrukslån Instabank
Fobrukslån Ya Bank
Forbrukslån Santander Consumer Bank
Forbrukslån BN Bank

Slik kan du søke om forbrukslån

Send inn 1 søknad

Du fyller ut ett skjema og har da muligheten til å søke på lån fra flere banker samtidig – helt uforpliktende

i

Sammenlign tilbud

Etter søknaden er behandlet vil du raskt motta flere lånetilbud som du kan vurdere – se etter det billigste lånet

Velg beste lån

Etter du har valgt lån, signerer du låneavtalen og får pengene utbetalt på kontonummeret du har oppgitt i lånesøknaden

Vi hjelper deg med å innhente flere lånetilbud, slik at du får det billigste.

Hvordan få forbrukslån når du er 18 år?

Hos de fleste bankene er det en nedre aldersgrense på 20 år til 25 år for å kunne søke om forbrukslån. Det betyr at første steg er å finne noen som er villig til å låne ut til deg.

Når det er gjort er søknadsprosessen forholdsvis enkel.

Trenger du raske penger?

Innimellom kan det være vanskelig å få endene til å møtes. Kanskje dukker det opp noen uforutsette utgifter, eller du rett og slett bare skal kjøpe noe nytt eller på reise. Et forbrukslån kan du for eksempel bruke på:

  • Regninger
  • Oppussing
  • Reise og fritid
  • Bil/MC
  • Båt
  • Refinansiering

 

Søk om forbrukslån fra flere banker
Samle alle dine dyre kredittkort lån til ett forbrukslån.

Visste du at mer enn 300.000 husholdninger i Norge har høy kredittkortgjeld?

Forbrukslån 18 år

Om forbrukslån til 18-åringer

Når du er mellom 18 år og 20 år er det generelt vanskelig å få forbrukslån. Dette er fordi det gjerne blir sett på som risikofylt å låne ut til yngre låntakere.

Er man 18 år, så har man ikke en kreditthistorie, noe som gjør det vanskelig for bankene å bedømme om man har hatt god økonomisk adferd tidligere. Bankene sikrer seg derfor ved å sette opp aldersgrensen.

Selv om man står fritt til å bruke et forbrukslån til det man vil, og man slipper å stille sikkerhet, betyr det ikke at det ikke finnes minimumskrav for å søke. Betjeningsevne er et av dem.

Det er ikke slik at alle som er mellom 18 år og 20 år ikke har råd til å betale ned et forbrukslån. Unntakene har kanskje jobbet en del allerede, arvet eller annet. Nesten samtlige selskaper velger likevel å sikre seg ved å ikke tilby lån til så unge.

Hvordan får man forbrukslån som 18 år?

De aller fleste bankene har aldersgrense 20 år-25 år for å kunne søke om forbrukslån. Derfor er første steg i det hele tatt å finne noen som er villig til å låne ut til deg. Når det er gjort er søknadsprosessen forholdsvis enkel.

Som regel er det snakk om å fylle ut et skjema på nett, samt dokumentasjon. Ofte er dette snakk om lønnslipp og skattemelding. Banken kan kreve enda flere dokumenter om de er i tvil også.

Man får svar fortløpende eller automatisk, og etter dette tilbyr de fleste signering med BankID. Da kan man ha pengene på konto i løpet av 1-2 dager. Du bør likevel være ærlig med deg selv og tenke om du virkelig trenger et forbrukslån.

Alle som låner ut i Norge er pliktet til å foreta en kredittsjekk av deg. Da vil de raskt se om du har betalingsanmerkninger eller inkassosaker åpne.

Forbrukslån som egenkapital til bolig

Det kan tenkes at mange unge er ivrige etter å komme inn på boligmarkedet, og skaffe seg et eget sted å bo. Kravet for egenkapital ligger på 15 %, og ved en bolig til 2.500.000 vil kravet være 375.000 kroner.

Å ta opp et forbrukslån for å dekke dette er svært risikabelt, da slike lån har høye renter og gebyrer. Boligmarkedet svinger, så man kan heller ikke regne med at boligen stiger såpass i verdi at man kan refinansiere med pant i bolig.

Dessuten trenger man fast inntekt for å i det hele tatt klare å betjene et boliglån. En deltidsjobb eller sommerjobb holder neppe.

Om det haster å komme seg inn på boligmarkedet bør man heller se etter en fast jobb, spare, eller kausjonist og topplån.

Alternativer til forbrukslån

Det fremste alternative for en ung lånesøker vil være å spare penger eller spørre familie om hjelp. Man bør dessuten bedømme om man virkelig trenger det man ønsker å låne til, og hvorfor det eventuelt haster så.

Er det fordi du mangler jobb, og ikke har mulighet til å spare, er det kanskje lett å miste motet når man søker jobber og ikke får napp.

Da er det flere ting du kan gjøre. Du kan få noen til å se over CV og søknad, og det kan hjelpe om du møter opp hos arbeidsgiver personlig og slår av en prat og leverer søknaden.

Mangler du erfaring er det mye du kan gjøre frivillig som kan være med å male et bilde av deg for arbeidsgiver. Er du besøksvenn for eldre vil det kanskje vise deg som en empatisk person, mens på en festival kan du få erfaring med kundebehandling.

Les nøye gjennom alt du får

For å unngå å gå på en smell og mulig ende opp som gjeldslave i årene som kommer, bør du sette deg inn i finansielle begreper, samt lese nøye gjennom vilkår og betingelser banken tilbyr.

Er det noe du ikke forstår, så spør!

Blant annet bør du være obs på at du sammenligner den effektive renten og ikke den nominelle. Fordi den effektive renten er mer representativ for hva det faktisk koster, og hva du må betale tilbake.

Dette skjer om du ikke betaler ned forbrukslån

Noen nettsteder vil kanskje prøve å få et forbrukslån til å virke som ekstra rom i økonomien sin, men man bør alltid være klar over at ingen lån er gratis penger, men kan få store konsekvenser.

Særlig et forbrukslån har høye kostnader fordi man ikke stiller med sikkerhet.

At man stiller med sikkerhet vil si at banken vil kunne få pengene sine på andre måter om du ikke betaler. Det kan være eksempelvis bolig eller bil som ender på tvangssalg.

Med et forbrukslån vil kostnadene vokse seg større om du ikke betaler, og det vil bli opprettet et inkassokrav mot deg. Da får man etter hvert betalingsanmerkninger og inkassogebyrer.

Går det for langt kan du få direkte trekk i lønn eller trygd, eller tvangssalg av eiendom eller gjenstander.

Har du ingen av disse tingene, vil innkreverne kunne forsøke å hente penger av deg de neste 10 årene.

Skaff deg oversikt

Har du uansett råd til å låne, og bestemt deg for det, så er det ikke nødvendigvis de beste prisene. Konkurransen mellom låneutstedere som tilbyr forbrukslån til de som er 18 år er lav, og de trenger dermed ikke gå særlig ned på prisen.

Derfor kan du som 18-åring få en dårligere rente enn en på 20 år eller 23 år. I tillegg får man lån basert på sin inntekt og betalingsevne. Det er ikke sikkert du får så mye du søker om heller.

Skal du først søke så bør du innhente lånetilbud fra så mange av de aktuelle bankene som mulig. Dette for å få en oversikt over hvilke som tilbyr det beste og billigste forbrukslånet.

Det finnes også noen sammenligningstjenester på nett, som lar deg som er 18 år søke hos flere banker samtidig. Da sender du kun én søknad og får svar fra flere, og da bankene at de konkurrerer og det kan drive ned prisen.