Flexilån – Sammenlign lån fra flere banker!

Fleksibelt lån

Lån på inntil 60% av boligverdi

Bruk pengene på det du vil

 

Eks: Nom. rente 5,75 %,  Eff. rente 9,98 %, kr 150 000 over 5 år,  etableringsgebyr 6258,- totalt kr 175 500

Sammenlign lånetilbud fra 8 banker

Fyller du ut skjemaet hos oss vil søknaden bli sendt ut til 8 banker gjennom TjenesteTorget som finansagent. Så fort alle bankene har vurdert søknaden din, tar vi kontaktet med deg for å presentere de beste lånetilbudene.

Forbrukslån BB Bank ASA
Forbrukslån Ikano Bank
Forbrukslån Monobank
Forbrukslån Svea Finans
Fobrukslån Instabank
Fobrukslån Ya Bank
Forbrukslån Santander Consumer Bank
Forbrukslån BN Bank

Slik finner du beste flexilån med 3 enkle steg!

Send inn 1 søknad

Du fyller ut ett skjema og har da muligheten til å søke på lån fra flere banker samtidig – helt uforpliktende

i

Sammenlign tilbud

Etter søknaden er behandlet vil du raskt motta flere lånetilbud som du kan vurdere – se etter det billigste lånet

Velg beste lån

Etter du har valgt lån, signerer du låneavtalen og får pengene utbetalt på kontonummeret du har oppgitt i lånesøknaden

Sjekk hvor mye du kan få i Flexilån

Hva er Flexilån?

Flexilån har fått navnet sitt etter fleksibelt lån. Det er også kjent som rammelån og boligkreditt.

Lånet kan man bruke til hva man vil, men betingelsen er at man stiller pant i egen bolig. 

Hvordan fungerer flexilån?

Med flexilån kan du få lån på inntil 60 % av verdien på boligen du eier.

Et låneeksempel:
Har boligen din har en verdi på 3.000.000 kroner, blir lånerammen på 1.800.000 kroner. Om du har 1.500.000 igjen av lånet ditt, har du disponibel kreditt på 300.000 kroner (1.800.000 – 1.500.000 = 300.000)

Rammen fungerer på samme måte som et kredittkort. Det vil si at du betaler renter og omkostninger på det du faktisk har brukt.

 

Få mer fleksibilitet med flexilån
Få tilbud på kredittkort fra Aconto

Visste du at man kan spare en del penger ved å sammenligne lånetilbud fra flere forskjellige banker?

Flexilån

Hva er et flexilån?

Fleksilån har fått navnet sitt etter fleksibelt lån, også kjent som rammelån og boligkreditt.

Det er et lån man kan bruke til hva man vil, men betingelsen er at man stiller pant i egen bolig. Enten det er bil, oppussing eller andre ting som kan være nyttig eller nødvendig.

På den måten har man en slags kredittkonto med samme renter som et boliglån.

Et slikt lån er tilgjengelig for de som har betalt ned på boliglånet sitt, og kan låne på nytt med det de har betalt inn som egenkapital.

Hvordan fungerer flexilån?

Et flexilån gis på inntil 60 % av verdien på boligen du eier. 

Eksempel:
Boligen din har en verdi på 3.000.000 kroner, da blir lånerammen på 1.800.000 kroner. Om du har 1.500.000 igjen av lånet ditt, har du da disponibel kreditt på 300.000 kroner.

Denne rammen fungerer på lignende vis som et kredittkort. Man betaler renter og omkostninger på det man har brukt, og det er ikke noen nedbetalingsplan på det.

Det betyr ikke at man ikke trenger å betale noe tilbake hver måned. Det er en minimumssum som må tilbakebetales hver måned. Ofte er det snakk om minst 2,5 % av det du har brukt.

Fordeler med flexilån

Det er flere fordeler med et flexilån, gitt at du trenger å låne penger i det hele tatt. Så lenge man holder seg innenfor lånerammen, slipper man å søke om nytt lån og dermed slipper man for eksempel etableringsgebyr hver gang.

I tillegg betaler man kun renter og omkostninger på den delen av lånet du til enhver tid benytter. Pengene trenger ikke å være kostnader knyttet til bolig, men noe helt annet. Du bør selvfølgelig se an behovet for å slippe unødvendig gjeld.

En del anbefaler faktisk også at man bruker pengene man har på sparekonto for å betale ned på lånet, dersom rentene på lånet er høyere enn sparekonto.

Du kan bruke lånerammen til uforutsette utgifter eller for eksempel båt og bil, og spare på å få ned boliglånet raskere. Da kan for eksempel kjøpe en dyrere bolig når man har mer egenkapital i egen bolig.

Ulemper med flexilån

Det er som med andre lån, et stort ansvar som medfølger. Med penger som kan brukes til det man vil gjelder det å være disiplinert og unngå fristelser. Et lån er på ingen måte snakk om gratis penger.

Rente på fleksilån er ofte 0,1-0,2 % høyre enn på boliglån, men er fortsatt betydelig lavere enn eksempelvis billån og forbrukslån. Dessuten bør man ha en verdifull eiendom og betalt ned mye av lånet.

Man bør derfor tenke over at man ikke bruker mer penger enn man ellers ville gjort, og ha en god rutine for betaling av avdrag. Når man øker lånet vil det føre til lengre nedbetalingstid. Så styr forbruket for å unngå en smell i fremtiden.

En renteøkning kan gå utover likvideten, altså betalingsevnen. Man bør derfor trå varsomt hvis man velger å øke lån.

Rammelån for unge

Flere banker tilbyr det som er kjent som rammelån for unge. Unge defineres som personer under 34 år, og får den beste rammelånsrenten banken har å tilby.

Det kan være fint for unge som nokså nylig har kommet inn på boligmarkedet og kjøpt sin første bolig, og kanskje ikke all verden på sparekonto. Kanskje skal man kjøpe ny bolig, og vil pusse opp den man har for å øke verdien.

Med andre ord kan det være et fleksibelt lån for unge som er i etableringsfasen, og har betalt en del ned på lånet sitt, samt har god disiplin og god oversikt over økonomien sin.

Er man under 34 har man også mulighet til å spare på BSU-konto, altså boligsparing for ungdom. De har oftere enn høyere rente, og da kan det faktisk lønne seg å spare penger der om det er høyere rente enn på boliglånet.

Alternativer til flexilån

Har man ikke en bolig å ta pant i, så får man heller ikke et flexilån. Eller om man ikke har betalt nok ned på lånet til å få stor nok kredittramme til det man har planer om å kjøpe.

Det finnes lån til ulike formål som kan være greie erstatninger. Billån, båtlån eller forbrukslån for å nevne noen.

Alle de nevnte lånene har høyere rente enn et fleksilån og man bør overveie om man har tid til å spare penger til det man eventuelt skal kjøpe seg, eller om man i det hele tatt trenger det. Det gjelder særlig forbrukslån.

For et forbrukslån har høye renter fordi man ikke stiller med noe sikkerhet til banken, som gjør at de tar en større risiko ved å låne bort penger. Du bør være sikker på at du kommer til å klare å betale ned et slikt lån i tide.

Skaff deg oversikt

For å få lavest rente på flexilån, må du i utgangspunktet ha et bra boliglån. Så den måten du kan få beste og billigste flexilån er ved å finne det billigste boliglånet.

Da er det lurt å forhøre seg med flere banker, og sammenligne rente og vilkår i ulike banker. For å spare tid kan du bruke en sammenligningstjeneste på nett.

Da sender du kun én lånesøknad og får tilbud fra flere banker samtidig. Da vil du kunne se hva som er det beste og billigste lånet.

Det er også gunstig om du ikke har boliglån fra før, men ønsker å finne det rimeligste. Potensielt kan du spare tusenlapper i året. Husk å se på effektiv rente når du sammenligner, det er det som er representativt med kostnadene.