Sammenlign billån fra flere banker! 

Få billån uten sikkerhet fra 10.000 – 1.000.000

Nedbetalingstid fra 1 til 10 år

Belåningsgrad: fullfinansiering opptil 100%

Effektiv rente fra 5,4% til 17,99%

Eks: Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.

Sammenlign lånetilbud fra 8 banker

Fyller du ut skjemaet hos oss vil søknaden bli sendt ut til 8 banker gjennom TjenesteTorget som finansagent. Så fort alle bankene har vurdert søknaden din, tar vi kontaktet med deg for å presentere de beste lånetilbudene.

Forbrukslån BB Bank ASA
Forbrukslån Ikano Bank
Forbrukslån Monobank
Forbrukslån Svea Finans
Fobrukslån Instabank
Fobrukslån Ya Bank
Forbrukslån Santander Consumer Bank
Forbrukslån BN Bank

Slik kan du søke om billån

Send inn 1 søknad

Du fyller ut ett skjema og har da muligheten til å søke på lån fra flere banker samtidig – helt uforpliktende

i

Sammenlign tilbud

Etter søknaden er behandlet vil du raskt motta flere lånetilbud som du kan vurdere – se etter det billigste lånet

Velg beste lån

Etter du har valgt lån, signerer du låneavtalen og får pengene utbetalt på kontonummeret du har oppgitt i lånesøknaden

Trenger du et billån uten sikkerhet? Sammenlign og få tilbud fra flere banker.

Refinansier billån uten sikkerhet

Har du allerede lån med pant i bilen, koster det å flytte det fra en bank til en annen, fordi det ikke er ikke mulig å ta nytt pant i bilen. Panten i bilen må derfor overføres fra den ene til den andre banken.

Har du et usikret billån, er det prosessen mindre komplisert. Da tar dy opp et nytt lån for å betale det første. Gjør du dett kan du spare noen tusen i året på lavere renter og gebyrer.

Fordeler med billån uten pant

Selv om rentene er noe dyrere når man ikke har pant i bilen eller annen sikkerhet, er det likevel noen fordeler.

Man kan få full finansiering av bilen, og slipper dermed egenkapital. I tillegg er det krav en del steder at bilen må være forsikret må ha full kasko, men her kan du nøye deg med ansvarsforsikring eller delkasko.

Vurderer du et billån? Sjekk hvor mye det vil koste deg med en kalkulator.
Har du kredittkort gjeld? Da kan det lønne seg å samle de til ett forbrukslån

Forskjellen på renten til billån er store. Sørg for at du får best rente ved å sammenligne tilbud fra flere. 

Hva er et billån uten sikkerhet?

Et billån uten sikkerhet er i praksis det samme som et forbrukslån. Det vil si et lån hvor du som låntaker ikke stiller sikkerhet til banken

Bankene tar derfor en større risiko ved å ikke kunne kreve inn gjenstander du kjøper med lånet, og krever høyere rente fra deg.

Ettersom det er et forbrukslån er det ingen krav til tilstanden på det du kjøper, brukes ikke bilen som sikkerhet. Derfor står det ikke noe i veien for å kunne velge en billigere og eldre bruktbil.

Hvordan fungerer det?

Som regel er det forholdsvis enkelt å søke, og man både søker og signerer elektronisk. Man får gjerne svar nokså fortløpende, gjerne automatisk. Aldersgrense varierer fra bank til bank.

Renten er høyere fordi lånet er usikret, og man bør regne nøye på kostnadene når man innhenter lånetilbud. Se særlig på den effektive renten, da den er representativ for de faktiske kostnadene rundt lånet.

En høy effektiv rente er betyr at du har store kostnader knyttet til lånet, og desto viktigere er det at du har rom i økonomien din for å betale de månedlige nedbetalingene i tide.

Hva er fordelen med billån uten pant?

Selv om rentene er noe dyrere når man ikke har pant i bilen eller annen sikkerhet, er det likevel noen fordeler.

Man kan få full finansiering av bilen, altså at man slipper egenkapital. I tillegg er det krav en del steder at bilen må være forsikret og ha full kasko, men her kan du nøye deg med ansvarsforsikring eller delkasko.

En full kaskoforsikring kan være veldig dyr, og det kan være penger å spare på å ikke ha det, men du bør likevel gjøre et regnestykke selv.

Uansett hvilken forsikring du velger, er det mye penger å spare på å innhente tilbud fra flere forsikringsselskap samtidig.

Det er heller ingen krav til alder eller stand på bilen for å få billån uten sikkerhet, eller om den kjøpes privat eller offentlig. Derfor kan det være mye penger å spare på å kjøpe en rimelig bruktbil.

Verditap på bil

Det finnes mange grunner til å kjøpe en bil, men investering er sjeldent en av dem. Har banken sikkerhet i bilen, vil de derfor ha igjen pengene før bilen taper seg for mye i verdi.

Det er omtrent slik at allerede fra bilen ruller ut av forhandleren, faller den i verdi. Første året er definitivt det året bilen faller mest. Faktisk vil en ny bil kunne tape seg 20 % da.

De følgende årene synker tapsprosenten, men den faller til rundt 10 % i året etter 6 år. Dette kommer selvfølgelig an på bilen man kjøper og mer.

Nybilgaranti pleier å være 5 år, og derfor pleier folk å kjøpe ny bil før den går ut. En bruktbil som har blitt vedlikeholdt godt, kan være et godt kjøp.

Det er en viss risiko for at det kommer uforutsette utgifter, men man kan prøve å regne det opp mot verditap, for å se om man er villig til å ta sjansen.

Refinansiering av billån

Har du allerede et lån med pant i bilen, koster det fort et par tusen å flytte det fra en bank til en annen. Derfor er det vanskelig å få det til å lønne seg, selv om renten er lavere i den nye banken.

Dette er fordi det ikke er ikke mulig å ta nytt pant i bilen, og derfor må pantet overføres fra den ene til den andre banken.

Har du et usikret billån, er det en mindre komplisert prosess. Da tar man opp et nytt lån for å betale det første, og blir skyldig den nye banken. Det kan være noen tusen i året å spare i renter og gebyrer på dette.

Husk at lånet du allerede har vil påvirke hvilke banker som vil gi deg lån og hvilken rente du får. Et sikret lån vil fortsatt ha bedre rente enn et usikret et.

Billån inn i boliglån

For bankene er det mindre risiko å ta pant i bolig enn i bil, fordi bil har stort verdifall.

Derfor er rentene på et boliglån også lavere. Det kan altså lønne seg å bake billån inn i boliglånet for å få den samme rente, men ikke la deg rive helt med.

Dette er gitt at du har betalt ned nok på lånet til å ha ledig kapasitet. Hvis lånet overstiger 75 % av boligverdien vil du måtte betale høyere rente.  

Man bør øke månedlige avdragene for å kunne betale ned økningen i lånet i løpet av 5 år.

Hvis ikke vil man kunne ende opp med å bruke lenger tid på å betale ned billånet, og betale mer i rente enn ved et ordinært billån. Det kan være lurt å ha billånet adskilt fra boliglånet, men med sikkerhet i bolig.

Ved billån sjekkes bilen for heftelser, med sikkerhet i bolig må du sjekke dette selv.

Skaff deg oversikt

Det er utrolig mange ting å ta stilling til når man kjøper bil. Trenger jeg en bil? Hvilken bil vil jeg ha? Skal den være brukt eller ny? Hvor langt har den gått? Hvilken bilforsikring er best?

Og når alt det er funnet ut må du se på din egen økonomi og finne ut om du har egenkapital nok, eller en bolig du kan stille som sikkerhet. Eller om du velger et billån uten sikkerhet.

Uansett er det lurt å sette seg grundig inn i renter og kostnader før du velger lån. Da slipper du å brenne deg. For en enklere oversikt, kan du bruke en sammenligningstjeneste på nett som er uforpliktende og gratis.

Da får du lånetilbud fra flere banker samtidig, slik at du kan bedømme hvilket som er det billigste og beste. I tillegg er låneutstederne klar over at du får tilbud fra flere, og konkurrerer om å gi deg det beste tilbudet.

For at refinansiering virkelig skal lønne seg, gjelder det derfor å betale ekstra på boliglånet i en periode. Og da aller helst i en tilsvarende tid som billånet ville strukket seg over.

Flytte billån

Til slutt kan det være verdt å notere seg at også billån kan flyttes fra en bank til en annen. Derfor lønner det seg å holde et øye med hvilke betingelser ulike låneinstitusjoner kan skilte med.

En slik operasjon kan fort koste noen tusenlapper. Men har du flere år med nedbetaling igjen og dårlige betingelser hos nåværende bank, skal du ikke se bort fra at den kan lønne seg i lengden.

Oppsummert – hvilket billån lønner seg?

Vi har sett på en rekke forskjellige måter å låne penger til bilkjøpet på. Enkelte er helt klart langt gunstigere enn andre. Men nøyaktig hvilket som passer deg, kommer blant annet an på bilen og hvor i livet du befinner deg.

Det lønner seg å samle inn så mange tilbud som mulig før du tegner et lån. Noe som også gjelder hvis du skulle kvalifisere til billån for unge eller et såkalt grønt lån. Det er aldri noen garanti for at det ikke gis bedre betingelser et annet sted.