Sammenlign båtlån fra flere banker!

 

Lån opptil 600.000 kroner

Få inntil 80% finansiering

Båtlån med og uten sikkerhet

 

Eks: Nom. rente 5,75 %,  Eff. rente 9,98 %, kr 150 000 over 5 år,  etableringsgebyr 6258,- totalt kr 175 500

Sammenlign lånetilbud fra 8 banker

Fyller du ut skjemaet hos oss vil søknaden bli sendt ut til 8 banker gjennom TjenesteTorget som finansagent. Så fort alle bankene har vurdert søknaden din, tar vi kontaktet med deg for å presentere de beste lånetilbudene.

Forbrukslån BB Bank ASA
Forbrukslån Ikano Bank
Forbrukslån Monobank
Forbrukslån Svea Finans
Fobrukslån Instabank
Fobrukslån Ya Bank
Forbrukslån Santander Consumer Bank
Forbrukslån BN Bank

Slik finner du beste båtlån med 3 enkle steg!

Send inn 1 søknad

Du fyller ut ett skjema og har da muligheten til å søke på lån fra flere banker samtidig – helt uforpliktende

i

Sammenlign tilbud

Etter søknaden er behandlet vil du raskt motta flere lånetilbud som du kan vurdere – se etter det billigste lånet

Velg beste lån

Etter du har valgt lån, signerer du låneavtalen og får pengene utbetalt på kontonummeret du har oppgitt i lånesøknaden

Sjekk hvor mye du kan få i Båtlån

Båtlån uten sikkerhet

Et båtlån uten sikkerhet er i og for seg det samme som et forbrukslån. Det er ingen krav til at du skal stille med noe form for sikkerhet, til gjengjeld blir renten du må betale høyere.

Du kan også få båtlån med pant og lån med pant i boligen din

Båtlån med Pant?

Er båten minst 7 meter (23 fot) kan du få båtlån med pant i båten du kjøper. Dette kalles skipspant og båten må bli, eller være,  registrert i Skipsregisteret NOR.

Du får bedre rente med pant i båten enn uten sikkerhet. Stiller med egenkapital også får du enda bedre vilkår, men du kan også få finansiert båten uten egenkapital med denne type lån.

 

Oppfyll båtdrømmen - søk om båtlån
Få tilbud på kredittkort fra Aconto

Visste du at man kan spare en del penger ved å sammenligne lånetilbud fra flere forskjellige banker?

Båtlån

Å kjøpe egen båt for å tilbringe fritiden ute på sjøen, er en drøm for mange. Det er ulike krav og vilkår fra bank til bank, og det kan være forvirrende å finne ut av hva som er det beste båtlån for deg.

Så om du har planer om å komme deg ut på vannet, er det greit å få seg en oversikt. Det er mange kostnader rundt båt, som lagring, forsikring og vedlikehold.

Derfor må man spare penger der man kan og prøve å finne så billig båtlån som mulig hvis man først skal kjøpe båt.

Hva er båtlån med pant?

Du kan båtlån med pant i båten du kjøper, men da må den være minst 7 meter (23 fot). Dette kalles skipspant og krever at båten må være, eller bli, registrert i Skipsregisteret.

I tillegg er det slik at hvis båten har restgjeld, så må lånebeløpet kunne dekke dette.

Fordi det er et båtlån med sikkerhet i båt, vil renten være bedre enn et båtlån uten sikkerhet. Om du stiller med egenkapital vil du få enda bedre vilkår, men du kan også få finansiert båten uten egenkapital med denne type lån.

Hva er båtlån uten skipspant?

Er båten derimot under 7 meter (23 fot), er det snakk om en småbåt. Disse kan ikke registreres i Skipsregisteret NOR, og du kan dermed ikke få båtlån med sikkerhet i båten, såkalt skipspant.

Småbåter bør riktignok registreres i RS småbåtsregisteret. Dette fordi det blir lettere å komme i kontakt med eieren av båten, eller ved redningsaksjoner. De fleste forsikringsselskaper og en del foreninger krever også at fartøyet er registrert.

Fordi du ikke kan få skipspant på båten, er det derfor krav om egenkapital, med mindre det er snakk om båtlån uten sikkerhet. Disse har høyere rentekostnader, og du bør derfor vurdere hvor fort du egentlig trenger båten.

Hva er båtlån uten sikkerhet?

Et båtlån uten sikkerhet er i og for seg det samme som et forbrukslån. Det er ingen krav til at du skal stille med noe form for sikkerhet, til gjengjeld blir renten du må betale høyere.

Du bør derfor tenke deg godt om, og vurdere om du har råd til å ta opp et båtlån. Sett gjerne opp budsjett. Bankene som tilbyr har ofte båtlånkalkulator på sidene sine, som kan være til hjelp.

Ellers er det uforpliktende og gratis å sammenligne båtlån når man bruker en sammenligningstjeneste på nett. Da er det lettere å se hvilke renter man kommer til å få, og enklere å regne ut hva kostnadene dine blir.

Husk når du sammenligner, at det er den effektive renten som er representativ for hva du faktisk kommer til å måtte betale tilbake til banken, da den nominelle renten ikke er medberegnet ulike gebyrer.

Kan man få båtlån med sikkerhet i bolig?

Har du et boliglån som du har betalt ned en viss sum, kan det hende du kan få et rammelån, også kjent som flexilån.

Det fungerer slik at man kan oppå boliglånet sitt, da får du en låneramme på maks 60 % av boligens verdi.

Hvis boligen din for eksempel er verdt 4.000.000 kroner, vil da den høyeste lånerammen være 2.400.000 kroner. Hvis du har utestående lån på 1.900.000 kroner betyr det at du har 500.000 kroner disponibelt innenfor rammen.

Det er ikke alle forunt å ha så mye egenkapital i bolig, men om du har muligheten kan det være et gunstig alternativ for båtlån.

Kan jeg få båtlån uten kredittsjekk?

I Norge er reglene slik at bankene er pålagt å gjøre kredittsjekk før de tilbyr noen et lån. Om du har betalingsanmerkning eller pågående inkassosaker, bør du ta en vurdering på om båt burde være en prioritet.

Hvis du ikke har noen av delene, men tror du har for lite i fast inntekt, kan det fortsatt være noen banker som vil gi lån så lenge du har mulighet til å betjene det.

I stedet for å oppsøke hver enkelt bank, kan du heller sammenligne hos flere samtidig. Da er det kun én søknad, og du slipper å bruke tid på å lete etter et billig båtlån som passer for deg.

Båtførerprøven

Dessverre er det ikke slik at det bare er å kjøpe båt og sette den på veien. Det er flere kostnader man er nødt til å ta høyde for. Det er det lurt å gjøre før man i det hele tatt vurderer å ta opp lån til båt.

Er det snakk om at du skal være føreren for en båt med over 25 hestekrefter, eller med en lengde over 8 meter og opptil 15 meter, må du ha båtførerbevis. Dette koster fra rundt 1500-3000 kroner.

Hvis du er født før 1980 er du fritatt kravet om båtførerbeviset på disse båtene, men Sjøfartsdirektoratet anbefaler likevel at alle som skal ferdes på sjøen tar kurset for å øke kunnskapen og øke sikkerhet på sjøen for deg selv og andre.

Båtplass og vinterlagring

Med mindre du har mulighet til å ta med deg båten hjem, trenger du båtplass og mulighet for lagring om vinteren. I tillegg trenger du en båttilhenger eller innleid transport for å kunne flytte båten.

Båtplass kan enten kjøpes eller leies, og prisen avhenger av hvor plassen ligger. Leie i sesong kan ligge fra rundt 10.000 kroner og oppover. Skal du kjøpe båtplass er det fort snakk om over 100.000 kroner.

Hvis båten din ligger i en boblehavn, er det isfritt om vinteren, men hvis ikke vil du helst få båten på land.

Om du ikke har lagringsplass hjemme, må du leie en lagringsplass for vinteren. Her avhenger prisen av vakthold, service, beliggenhet og om det er innendørs eller utendørs.